Met het hoofd omhoog blijven de punten in Gendt (De Bataven JO15-1 – Sc Westervoort JO15-1 (2-1))

tel. 0481-420007

Precies een maand geleden begon fase 3 van de competitie van het seizoen 2022/2023 met een deceptie tegen Spero. Nu vier weken later staat pas de tweede wedstrijd op de rol. Een wedstrijd tegen Sc Westervoort. Op papier een gelijkwaardige tegenstander. De Bataven is dan ook gewaarschuwd.

Met de voltallige selectie ging De Bataven de strijd aan. Vanaf minuut één moest iedereen scherp zijn. De praktijk is echter weerbarstig. De Bataven startte stroef en uit het niets was het steekballetje precies wat de spits van Westervoort nodig had. Gelijk afronden zal hij gedacht hebben en met succes. Na vijf minuten stond De Bataven achter. De Bataven ging echter niet bij de pakken neerzitten. Hein werd even gevaarlijk en Mees probeerde het van afstand. De gelijkmaker kwam echter van de voet van Ties. De bal werd goed veroverd en Siem stuurde Ties de diepte in. De bal werd onder de keeper door de goal ingeschoten. Niet veelal later een steekballetje van Seth die Siem oog in oog met de keeper zette. De keeper bracht redding. Een scrimmage voor de goal. Het geluk was aan de zijde van Westervoort. De bal ging er niet in. Ook Ties kon in de laatste secondes niet voorkomen dat met een gelijke stand de rust gevierd ging worden. De bal vloog de zijnet in.

In de rust werd nogmaals vriendelijk doch dringend verzocht gelijk scherp te zijn om een nieuwe achterstand te voorkomen. Mees, Keano, Thijs, Jurre en Koen hielden de boel achterin goed dicht terwijl Wout, Seth, Hein, Stijn en Jort het middenveld goed bezet hielden. De aanvallers Siem, Ties en Yven konden aan het werk gezet worden. Toch was het eerste gevaar voor Westervoort. Tijs bracht echter goed redding.

De Bataven begon duidelijker scherper en hield dat vol. Het was even wachten op resultaat. Yven die koud in het veld stond kreeg een stuiterbal op een meter of twintig van de goal. Schieten heeft geen zin, of toch wel. De 2-1 vloog met een boogje over de keeper de goal in. De Bataven had het verder kunnen beslissen maar een veilige marge zat er niet in. Wel bleven de drie punten dik verdiend in Gendt.

Volgende week wacht Jonge Kracht in Huissen De Bataven op. Gelijk scherp starten is het devies. Ze willen vast revanche voor het verlies in de halve finale van de Wintercup.