De Bataven is kou en Union de baas (De Bataven JO15-1 – Union JO15-2 (4-1)) - V.V. De Bataven

De Bataven is kou en Union de baas (De Bataven JO15-1 – Union JO15-2 (4-1))

Bataven JO15-1

4 - 1

Union JO15-2

Competitie

1e klasse (2e fase) 10

Datum

10 december 2022 14:30

Scheidsrechter

T. Wissink

Accommodatie

Sportpark Walburgen
Nijmeegsestraat 65 B
6691CM
GENDT
tel. 0481-420007

De winter lijkt vat op Nederland te krijgen. Het veld ligt er namelijk ondanks dat het inmiddels laat in de middag is wit bij. Het veld is niet heel hard maar wel erg hobbelig. Het komt het spel van beide teams vandaag niet ten goede.

Terwijl Tijs op goal een Noppert-pose aanneemt of doet hij gewoon zijn schoenveters goed begint De Bataven strijdvaardig. Het spel golft op en neer maar kansen blijven uit. Opeens is het 0-1. Uit de derde corner op rij scoort de nummer 12 van Union met het hoofd. Niet perse tegen de verhouding in maar ook niet verdiend. De Bataven richt zich op en trekt verder ten strijde. Ditmaal wel met gevaar voor de goal van Union. Seth stuurt Ties diep. De keeper is er net op tijd bij.  Toch is het even later 1-1. Ties probeert het met een solo en legt op tijd de bal klaar voor Siem die weet af te ronden. Even lijkt Seth de 2-1 te scoren maar de scheidsrechter heeft al ergens voor gefloten. Het is wachten op het rustsignaal om wat warms te drinken. Toch krijgt iedereen het iets eerder warm wanneer Union net voorlangs schiet. Het blijkt loos alarm.   

Wanneer iedereen weer een beetje is opgewarmd begint de tweede helft. Mees, Keano, Koen, Hein en Jurre hebben de aanvallers van Union in het vizier. Ze zijn snel maar De Bataven weet met goede positionering en/of snelheid de acties tijdig onschadelijk te maken. Uiteraard is er ook nog Tijs die in geval van nood kan assisteren. Ook de middenvelders met Seth, Wout, Boy en Jort assisteren waar nodig want Union wil ook winnen. Toch komt De Bataven op voorsprong. De Bataven had goed gekeken naar Union. Hoe neem je een corner? Ties kopt de bal binnen (2-1). Iets later is het weer De Bataven die aanzet. Siem zet door en geeft goed voor. Ties legt de bal klaar voor Stijn die het netje vindt (3-1). Het slotakkoord is ook voor De Bataven. Jort stuurt Yven de diepte in en gaat randje zestien de keeper voorbij. Even mikken en het staat 4-1 waarmee de drie punten in Gendt blijven.

Volgende week is de inhaalwedstrijd in Elst tegen Spero. De Bataven kan nog met wat geluk derde worden al hebben ze dat niet in eigen hand. De huidige vierde plaats komt in ieder geval niet meer in gevaar. Spero vecht met Orion nog tegen de gehate laatste plek. Voor de jongens van Spero tellen alleen de drie punten. De Bataven gaat niet voor minder.

 

NB: De Bataven wenst de keeper van Union beterschap na de ongelukkige botsing.  Thep 

    

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!