IJsvrije voeten in Elst (Spero JO15-1  - De Bataven JO15-1 (1-2)) - V.V. De Bataven

IJsvrije voeten in Elst (Spero JO15-1  - De Bataven JO15-1 (1-2))

Spero JO15-1

1 - 2

Bataven JO15-1

Competitie

1e klasse (2e fase) 10

Datum

17 december 2022 11:30

Scheidsrechter

Y. van Wolveren

Accommodatie

Sportpark De Pas
De Pas 3
6662BK
ELST GLD
tel. 0481-375710

In de week waarin de temperatuur niet of nauwelijks boven nul kwam ging de wedstrijd op zaterdag in Elst tegen Spero ‘gewoon’ door. Spero had de punten hard nodig om niet als laatste te eindigen. De Bataven had de punten net zo hard nodig om nog aanspraak te kunnen maken op de derde plaats en nog belangrijker voor het moraal. De Bataven was het seizoen in de beker goed gestart tegen Spero. Opnieuw winst zou een mooie afsluiting van 2022 zijn.

De Bataven liet er geen kunstgras over groeien. Stijn ging de diepte in. Jort stond klaar die de bal aflegde op Hein die in de eerste helft op het middenveld te vinden was maar dus ook voorin. De bal vloog via de keeper binnenkant paal de kruising in. Binnen een minuut was het 0-1. Na de bliksemstart kabbelde de wedstrijd een beetje op en neer. Het was vooral druk op het middenveld met Wout, Hein en Seth. De voorhoede met Ties, Jort en Stijn had af en toe wat te doen. De verdedigers Mees, Keano, Koen en Jurre hadden het ook rustig. Tijs stond te springen om warm te blijven. Het vroege warm lopen van de wissels om niet in ijsklompjes te veranderen was na de 0-1 het hoogtepunt van de vijftien minuten die daarop volgden. Een rustig kabbelend riviertje kan stroomversnellingen hebben en zo schoot Jort opeens net naast. Het volgende gevaar was van Spero. De vrije trap op een voor De Bataven vervelende plaats vloog net over. Het was even schrikken. Het vuurtje werd opgestookt. Ties met een mooie voorzet op het hoofd van Stijn zorgde bijna voor de 0-2. De bal van de inmiddels ingevallen Joes stuiterde op lat na een subtiel boogballetje.

Tijdens de rust werd het duidelijk dat de derde plaats er niet meer in zat. Blauw Wit had moeten verliezen maar had de punten gepakt. Voor Spero de kans om van de laatste plaats af te komen. In de tweede helft werd dan ook een offensief verwacht. Het eerste en tweede gevaar kwam echter van De Bataven. Het schot van Seth Pe. ging net naast. Andere Seth stuurde Siem diep. De keeper lag dwars bij de afronding. Als het 0-2 dreigt te worden kan het zomaar 1-1 zijn. Spero omzeilt Tijs maar Hein verdedigt goed mee. Even later legt Seth Pe. de bal klaar voor Seth Pl. Het schot gaat net naast. Toch wordt het 0-2. De terugvallende bal uit een vrije trap valt voor de voeten van Joes. Laag, strak over de grond vliegt de bal de goal in (0-2). De Bataven kan de wedstrijd rustig uitspelen maar moet opeens met tien man verder. Een gele kaart levert power play op voor Spero. De Bataven hield bijna tien minuten stand. De snelle nummer 9 ging er vandaar en legde goed af (1-2). De Bataven mocht daarna weer voltallig verder. Het gevaar van Spero wat verwacht werd, het alles of niets, dat kwam niet. Seth Pl werd nog eens de diepte ingestuurd. In plaats van zelf af te ronden wordt de bal afgelegd. De keeper ziet net op tijd de wending en ligt Ties dwars. Het was het laatste wapenfeit in Elst. Spero berust in de nederlaag terwijl De Bataven onder het toeziend oog van Stijn Schaars een bescheiden feestje viert. Zou zijn oranje hart trotst zijn? De drie punten gaan in ieder geval mee naar Gendt.

De tweede fase van het seizoen zit erop met over het algemeen goed voetbal, goede inzet en vooral een goede teamspirit. Op 9 januari starten de trainingen weer voor fase 3. Wanneer het niveau iets constanter wordt en de wil om te winnen er elke week bij iedereen is zou er weleens een verassing aanstaande kunnen zijn. Iedereen een gezond en sportief 2023 toegewenst. Fijne feestdagen!

 

Thep

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!