Vermakelijk duel met doelpunten voor De Bataven (DIO’30 JO15-1 – De Bataven JO15-1 (6-3)) - V.V. De Bataven

Vermakelijk duel met doelpunten voor De Bataven (DIO’30 JO15-1 – De Bataven JO15-1 (6-3))

DIO '30 JO15-1

6 - 3

Bataven JO15-1

Competitie

1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 01

Datum

1 oktober 2022 12:00

Scheidsrechter

G.J. Diebels

Accommodatie

Sportpark De Gelenberg
De Gelenberg 1
6654AZ
AFFERDEN GLD
tel. 0487-515253

Op een heerlijke herfstdag staat in Afferden een heerlijke wedstrijd op het programma. Op papier een moeilijke tegenstander voor De Bataven in de bekerpoule. In de vier voorgaande wedstrijden die de tegenstander van vandaag speelden gingen de punten steeds naar DIO’30 waarmee zij inmiddels kopleider zijn en ook zullen blijven. Voor de stand stond derhalve weinig op het spel.

De Bataven trok gelijk ten strijde en het eerste gevaar was ook voor De Bataven. Yven ging over links en vond Siem voor de goal. De bal was bijna goed waardoor Siem bijna scoorde. De rebound van Ties ging er vervolgens in maar de arbiter zag buitenspel. Gelukkig voor De Bataven kon deze ‘frustratie’ snel de ijskast in. Een verkeerde pass van DIO’30 werd onderschept door Ties die Siem de diepte in zag gaan. Met een bal op maat legt Siem af op Yven die de binnenkant van de paal vond. Het was de goede hoek (0-1).

De Bataven begon sterk. DIO’30 staat niet voor niets boven aan en kunnen dan ook goed voetballen. Na de eerste schrik werd er volop getikt en gepasst. De Bataven had het lastig ermee. Wanneer de scheidsrechter vervolgens een verdediger (per ongeluk) blokkeert (en niet affluit) is de weg vrij. De uitbraak werd beloond met een doelpunt (1-1). Niet veel later wordt er net tekort gedekt en is het tiktak, voorgeven en afronden (2-1). Het is duidelijk dat de verdedigers vandaag alles op alles moeten zetten om DIO’30 in toom te houden. Met name de rechtsbuiten is van bijzondere kwaliteit. Toch houden Thijs, Keano, Koen, Jurre en Mees verder goed stand en springt Tijs bij waar nodig.

Ook het middenveld is goed bezet met Wout, Jort en Seth. De koppies gingen niet hangen. Sterker, de luchtmacht werd ingeschakeld. Een corner van Jort kwam op het hoofd van Siem (2-2). Het spel ging op en neer. Nu was het weer de beurt aan DIO’30. De snelle buitenspeler werd in stelling gebracht. Even doortrekken en dan Tijs in de weg vinden. Helaas voor De Bataven was de rebound alsnog raak (3-2). DIO’30 had langzaamaan het betere van het spel maar De Bataven was voorin ook gevaarlijk. Nu werd Stijn op pad gestuurd. Alleen op de keeper, mooie passeerbeweging en dan afronden is het idee. De keeper vindt echter de benen van Stijn. Penalty. Stijn had graag de penalty genomen maar de ongeschreven regel zegt “niet zelf penalty nemen na overtreding”. Keano staat daarom achter de bal en schiet de bal binnen (3-3). Net voor rust kan De Bataven op voorsprong komen. Opnieuw een speler die de diepte ingestuurd wordt, een op een op de keeper, weer een passeerbeweging en weer geen afronding. Siem wordt namelijk ook neergehaald. Penalty, of toch niet. De scheidsrechter fluit wel maar geeft een corner tot groot onbegrip. Een ruststand van 3-3. Het belooft een mooie tweede helft te worden.

Het wordt inderdaad een mooie tweede helft waarin alleen DIO’30 de kansen blijft afronden en waarbij De Bataven de kansen onbenut laat. DIO’30 loopt dan ook langzaam uit. Tijs redt wederom goed na weer een uitbraak. DIO’30 is echter met teveel man op de goede plek (4-3). Een vrije trap wordt over de verdediging gelegd. De aanvallers van DIO’30 zijn (te) snel (5-3). Ondertussen is De Bataven best gevaarlijk en vinden ze elkaar redelijk. Het geluk zit echter niet mee. Het slotakkoord is dan ook voor DIO’30. Vanuit buitenspel (?) wordt Koen (on)reglementair weggezet. Er wordt niet gefloten dus gaat het spel door (6-3).

Al met al wint DIO’30 terecht. Het geluk was niet aan de zijde van De Bataven. Met dan een goede ploeg met snelle, behendige aanvallers als tegenstander wordt het (te) zwaar. De Bataven kan terugkijken op een goede bekerronde waarin (zoals inmiddels duidelijk is geworden) zij tweede zijn geworden. Kortom, een mooie start met mooie wedstrijden, goede uitslagen en verder een steeds beter op elkaar ingespeeld team als resultaat.

Nu even wachten op de (korte) competitie die (naar verwachting) op 29 oktober zal starten.  

Thep

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!