1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 01

6603AH
WIJCHEN
tel. 024-6412816

Hoe groot kan het contrast zijn. Vorige week een veld dat door besproeiing bespeelbaar is gebleven. Deze zaterdag in Wijchen was een ander uiterste. Het kwam met bakken uit de hemel. Hoe snel zou de gevormde plassen na deze lange periode van droogte kunnen verdwijnen. Het zorgde er in ieder geval voor dat even de tijd genomen werd om te starten. Het droge(re) moment werd gezocht.

Ondanks al die nattigheid startte De Bataven goed. De selectie was deze week compleet met Tijs op goal met daarvoor Mees, Keano, Hein en Thijs. Wout en Koen gaven vandaag de ondersteuning en moesten voor de opbouw zorgen. Het was niet makkelijk met ballen die doorgleden of stil vielen in de plassen water. Ties was het aanspeelpunt om de aanvallers Yven, Stijn en Siem te activeren. Het initiatief lag de hele eerste helft bij De Bataven al was het uitkijken voor de counter van AWC. Yven ging na een minuut of tien voor het eerste doelpunt. Over links het zestienmetergebied in richting de keeper om deze te passeren. Yven nadert de keeper maar de bal wil niet mee. Een plas legt de bal stil en AWC kan uitverdedigen.

Het gevaar moet iets meer uit de lucht komen. Een vrije trap van Ties gaat net naast. De vaart zat er in. Net voor rust was het tijd voor het eerste doelpunt. De inmiddels ingevallen Seth stuurt Siem de diepte in. Siem schiet de bal langs de keeper en het doelpunt wordt al gevierd. Helaas blijft de bal precies op de doellijn in een plas liggen. Geen doelpunt.

De doelpunten moeten dan maar in de tweede helft komen. De Bataven had dan wel meer moeite om het niveau van vorige week te halen. Ze waren wel duidelijk de betere. Toch kwam AWC beter uit de rust. Waar De Bataven vorige week direct na rust scoorde was het nu AWC die hun eerste echte aanval beloond zagen worden. Geen bal over de grond maar hoog door de lucht waar geen plassen zijn (1-0).

De Bataven liet het er niet bij zitten. Een vrije trap bracht net niet het gewenste resultaat. Een schot van Jort werd door de steeds beter wordende keeper van AWC gepareerd. Een corner dan. Siem kopt de bal net naast. Ondertussen wordt het in woord en gebaar niet gezelliger op het veld. AWC wil ten koste van alles winnen. De bal in de verre hoek van Jort, net naast. Ties van afstand, net niet. De Bataven moet ondanks de randzaken hun concentratie vast zien te houden. Gelukkig wordt De Bataven in de vierentwintigste minuut beloond voor het harde werken. Een corner komt deze keer perfect voor. Yven kopt de bal binnen (1-1).

Er is tijd voor meer. Het is dan wel oppassen voor de tegenstander ondanks dat deze in de tang zitten bij de verdedigers van De Bataven. Gelukkig is er wanneer het nodig is dan ook nog een keeper. Tijs komt op het goede moment en zorgt met een goede redding dat AWC niet teveel krijgt. Een punt is eigenlijk al te veel. Toch is dat wat AWC, en ook De Bataven, vandaag krijgen.

Volgende week hopelijk een iets gezelligere wedstrijd in de derby tegen GVA in Doornenburg en kan Jurre die geblesseerd langs de kant bleef vandaag ook weer voetballen.