Goede Veerkracht Aanwezig, De Bataven windt derby in Doornenburg (GVA JO15-1 – De Bataven JO15-1 (3-6))

tel. 0481-422394

Vooraf werd gewaarschuwd voor het Gevaar Van de Aanvallers. Zij zijn vaak degenen die voor de doelpunten zorgen. Niet alleen De Bataven had met Siem, Jort, Yven, Stijn en Ties aanvallers in de gelederen. Ook GVA had aanvallers in het veld staan of in ieder geval spelers die een doelpunt kunnen maken. Na vier minuten was het al raak voor GVA (1-0). Ondanks de pogingen om hier iets tegen te doen was het na minuut twaalf zelfs 2-0. De Bataven moest de rug rechten, positieve energie vinden en een antwoord vinden op het systeem van GVA. Na een paar aanpassingen kwam net voor de rust de ommekeer. De rebound was, na een goede aanval met een schot van Siem op de paal, voor Yven (2-1). De verdedigers stonden er bij en keken er na.

In de tweede helft had De Bataven het duidelijk beter voor elkaar. De rust was goed gebruikt om puntjes op de i te zetten en de neuzen dezelfde kant op te laten wijzen. Van achteruit vond goede coaching plaats hetgeen doorwerkte naar het middenveld en de voorhoede. De GVA had het lastig en moest een vrije trap weggeven. Een buitenkansje voor Keano (2-2). Niet veel later was het Stijn die op avontuur werd gestuurd en raad wist met de gecreëerde ruimte (2-3). De Bataven was op schot al zou doelpunt nummer vier even op zich laten wachten. Toch kwam een coopertestje later de verdiende 2-4. Koen heeft de bal voor het inschieten. De bal gaat de touwen niet in maar belandt bij Yven die er raadt mee weet. Vijf minuten later is het Ties die zichzelf vrij speelt en een hard de bal de bovenhoek injaagt (2-5). Even later wil Ties het kunstje herhalen. Hij raakt de paal. Waar een paal is is vaak een rebound. Yven staat weer op de goede plek (2-6). De Bataven is duidelijk beter, laat zien veerkracht te beschikken en laat zich niet gek maken door de randzaken die bij een derby ‘horen’. Toch is het slotakkoord voor GVA. In de laatste minuut weet een cornerbal in een keer de goal van De Bataven te vinden waardoor de uitslag iets dragelijker voor GVA wordt.

Met een 3-6 op het scorebord stappen De Bataven met een goede afdronk op de fiets om volgende week opnieuw ten strijde te gaan. Met goede, positieve coaching, goed positiespel en hard werken staat Union dan een zware taak te wachten in Gendt.

De schrijver van dienst zal dan weer present zijn.