Vier kersen op de taart (De Bataven JO15-2 – Kesteren JO15-1JM (4-1))

Bataven JO15-2

4 - 1

Kesteren JO15-1JM

Competitie

3e klasse 03

Datum

14 mei 2022 10:15

Scheidsrechter

T. Wissink

Accommodatie

Sportpark Walburgen
Nijmeegsestraat 65 B
6691CM
GENDT
tel. 0481-420007

Nog zes punten in twee wedstrijden te halen en wellicht is dan een kampioenschap te vieren. Op deze zaterdag staat dan wel de nummer twee op het programma die wel van De Treffers wist te winnen. Een zware dobber waar het eerste veld voor is afgehuurd. Het publiek stroomde langzaam binnen en uiteindelijk zaten er toch twee handen vol mensen op de tribune. Ook buiten de tribune stonden er een aantal te kijken naar de verrichten van de jeugd onder de 15.

De Bataven lieten er geen gras over groeien en maakte de intenties gelijk duidelijk. Seth ging over links en gaf strak voor. De eerste kans was voor Thom vanuit een lastige hoek. Niet veel later was het Thijs die de keeper vond. Het goede begin werd niet beloond. Kesteren toonde vervolgens hun klasse door de eerste de beste kans te benutten. Op een snelle uitbraak had De Bataven het nakijken. Keeper Thijs zat er nog aan maar zag de bal de goal in rollen (0-1). De Bataven ging uit van eigen kracht en ging weer op de aanval. Thom en Seth zagen kansen geblokt worden en Thijs vond de lat. Vince stelde vervolgens persoonlijk orde op zaken. Vince kreeg de bal en zette de turbo aan. De scheidsrechter floot tweemaal bijna in het voordeel van De Bataven maar zag Vince door versnellen. Het fluitje bleef uit zodat hij voor het doelpunt op mocht gaan. Er zat voldoende energie in de tank (1-1). Om drie punten mee te nemen was een tweede doelpunt nodig. Ook Kesteren kon nog kampioen worden, dus ook zij hadden een doelpunt en daarmee de punten hard nodig. Gelukkig was de bank van De Bataven de grensrechter van Kesteren goed gezind en gaven duidelijk wanneer zij buitenspel stonden. Na een vriendelijk verzoek dit vooral niet te doen dook Thijs (overigens niet in buitenspelpositie) op aan de linkerkant met nog tien seconden op de klok. De voorzet was op maat. Met de hoek iets minder lastig dan eerst zorgde Thom voor de 2-1 waarna direct de kleedkamers opgezocht mochten worden.

In de tweede helft bleef de spanning hangen. De verdediging van Kesteren had de zaakjes op orde. De speldenprikjes van Yven en Seth deerden niet. De Bataven wist zichzelf niet te belonen. Ook De Bataven had de zaakjes op orde. Zij stonden immers voor. Thijs, Thomas, Cas, Vince, Giel hadden de aanvallers van Kesteren onder de duim. Het middenveld met Sil, Tycho, Koen, Seth Pe., Thom verleende goede assistentie. Voorin waren Tim, Thijs, Seth Pl. en Yven bezig de verdediging te kraken. Een doelpunt verschil houdt de wedstrijd spannend. Spanning die niet gewenst was zeker in een kampioenschap waar het mogelijk op doelsaldo aan zal komen. Het duurde even, maar de 3-1 viel toch. Een trainer had ‘verboden’ de bal terug te spelen. Cas zag echter potentie in een mogelijke aanval en speelde de bal strak en zuiver (toch) terug op keeper Thijs. In een vloeide beweging werd de bal in een keer naar Vince gepast. Een paar stappen en een splijtende pass de diepte in op Thijs die op snelheid Kesteren op achterstand zette. Een fraaie afronding betekende wat meer lucht (3-1). Kesteren voelde de figuurlijke bui aankomen en raakte iets wat gefrustreerd. Niet erg gemeen maar wel te fel en met wat woorden en gebaar mocht De Bataven de laatste vijf minuten tegen 10 man spelen. De aanval werd gezocht en corners waren de beloning. Uiteindelijk was het de corner van Seth Pl. die precies op het koppie van de flying dutch man viel. Vince tekende voor de 4-1. 

Al met al een mooi resultaat in een goede wedstrijd waar De Bataven zich uiteindelijk voldoende beloonde. Volgende week gaat De Bataven voor de slagroom bij OSC. Hopelijk staat de weg open voor een monsterscore. Daarvoor zal eerst de eerste moeten vallen en zullen de kansen moeten worden benut. Kortom stap voor stap met zijn allen voor hetzelfde plezierige doel en een fraaie afronding van het seizoen.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!