Penalty’s beslissen bekertopper van De Bataven (De Bataven JO15-2- Fortissimo JO15-1 (2-1))

Bataven JO15-2

2 - 1

Fortissimo JO15-1

Competitie

Zwaluwen jeugd Beker O15 2e ronde Groep 3 01

Datum

20 november 2021 11:00

Scheidsrechter

B. Geveling

Accommodatie

Sportpark Walburgen
Nijmeegsestraat 65 B
6691CM
GENDT
tel. 0481-420007

De tweede ronde van de Zwaluwen Jeugd Beker O15 was voor De Bataven een thuiswedstrijd tegen Fortissimo uit Ede. Afgelopen week waren de interviews reed afgenomen (voor De Bataven Expresse). De focus was vandaag volledig op de bekerwedstrijd. Coachen, duels aangaan, hard werken, jezelf belonen en plezier maken was de opdracht vooraf. Speciaal voor de gelegenheid een 1-4-4-2 opstelling met twee wisselspelers. Ook De Bataven heeft last van een ziekenboeg. Gelukkig kon Thijs uit de JO13-1 ons assisteren vandaag.

De Bataven kwam goed uit de startblokken. Het nieuwe systeem op verzoek van de spelers was wennen. Een extra man op het middenveld is fijn. Voorin kwam De Bataven een man tekort. Voor Fortissimo was het ook even wennen. Toch stond Fortissimo positioneel beter en konden de bal goed overspelen. Toch hadden ze geen antwoord op een loopactie van Yven. Hoek zestien was de eindhalte. Thom nam plaats achter de bal voor de gegeven vrije trap. Het schot vond Sil die met een lichte touch in de zevende minuut voor de 1-0 tekende. Fortissimo bleef goed voetballen. Het was echter De Bataven die met het harde werken gevaarlijk was. Sil ging op solo, trotseerde tikken op de enkel en schoot naast. Iets over jezelf belonen? Fortissimo was gevaarlijk in de counter. Thijs verkleinde zijn goal en redde goed. Toch werd het op slag van rust 1-1. De Bataven, iets uit positie, kon geen rugdekking geven waardoor de voorzet er mocht komen. Een rood witte speler kreeg de bal en zag veel oranje voor zich. Thijs zag ook te veel oranje. De onzichtbare bal werd te laat zichtbaar (1-1). Het was daarna gelijk rust.

In de rust werden de twee puntjes op de i gezet. Waar vorige week de beleving, de wil om te winnen ontbrak was deze er vandaag wel. Yven maakte een goede actie, zette de versnelling in, liet spelers van Fortissimo tegen elkaar botsen en vond het net (2-1). Fortissimo had het zwaar en zette het fysieke in. Een doorgebroken speler onderuit halen mag niet en De Bataven mocht even tegen 10 man spelen. Het overwicht resulteerde niet in doelpunten. Fortissimo was echter onder controle met Cas, Vince, Giel en Hidde achterin. Thom, Sil, Koen, Thijs, de Seth-jes en Tim hielden de middenvelders bezig. Yven bleef scherp staan en loeren op de kans. Thijs werd de diepte in gestuurd. Als jongste op het veld had hij net niet de snelheid genoeg om gevaarlijk te worden. Even daarvoor was hij het wel met een goede voorzet. De verlossing kwam op het einde. Fortissimo deed zijn naam eer aan. Het spel werd steeds krachtiger. Te krachtig, op het gemene af. Enkels, voeten, scheenbenen, hoofden en een rug. De spelers van De Bataven hadden te lijden. Een nieuwe verbanning van een speler kwam er niet van, wel een penalty. Sil werd deze keer onderuit gehaald in de zestien. Een andere oranje speler eiste de bal op en kon de wedstrijd op slot doen. De tijd was immers (bijna) verstreken. Jezelf belonen? De bal vond geen hoek maar wel de keeper. Fortissimo zette aan. Nog een counter. Een sliding op de bal. De kans verkeken, of toch niet? De scheidsrechter wijst naar de penaltystip. De Bataven hoogst verbaast, boos, maar bij les. Raak schieten betekent nog meer penalty’s. Het fluitje gaat. De aanloop is daar. De bal gaat naar de hoek. Paal. De Bataven blijft leven. De scheidsrechter fluit nagenoeg gelijk af. Zeven minuten extra vond ook hij genoeg. De Bataven is uitzinnig van vreugde. De wonden zijn snel vergeten terwijl Fortissimo de figuurlijke wonden likt. Hard werken werd beloond. Op naar ronde drie van de beker.

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!