De Bataven roept het over zichzelf af (De Bataven JO15-1 – Union JO15-2 (2-6))

Bataven JO15-2

2 - 6

Union JO15-2

Competitie

3e klasse 04

Datum

6 november 2021 10:15

Scheidsrechter

E. Jansen

Accommodatie

Sportpark Walburgen
Nijmeegsestraat 65 B
6691CM
GENDT
tel. 0481-420007

De Bataven kan vandaag goede zaken doen. Union, een van de teams die samen met De Bataven bovenin meedraait, komt op bezoek. De arena van het schouwspel was op de Poelwijk. Het achteraf gelegen veld van De Bataven qua locatie voor een topper onwaardig. Het veld lag er daarentegen fantastisch bij.

De start van De Bataven was ook fantastisch. Tot nu toe ongeslagen en vol zelfvertrouwen werd de bal gelijk goed rondgespeeld. Technisch was de Bataven beter. Fysiek lang niet altijd. De start was veelbelovend. Seth Pl. onderschepte de bal en stormde het zestienmetergebied in. Iedereen dacht aan een voorzet maar de korte hoek was open. Seth vond de ruimte (1-0). De Bataven had de wedstrijd helemaal naar zijn hand kunnen zetten als het had doorgedrukt. Helaas stond het organisatorisch achterin en op het middenveld niet helemaal goed. Uit het niets kon Union in korte tijd de 1-1 binnenschuiven en niet veel later uit een rebound de 1-2. Tegen de verhouding in stond Union voor. De Bataven hield het overwicht. Union was echter snel en speelde goed. Bovendien speelde De Bataven tegen een extra tegenspeler. Zichzelf. Tim en Stone hadden de 2-2 op de schoen maar de keeper van Union had zijn dag. “Normaal heeft hij deze ballen niet”, aldus de afvaardiging uit Malden.

De tweede helft was een soort van kopie van de eerste helft alleen viel deze keer niet snel een doelpunt aan de kant van oranje. Er was wat (teveel) gemopper, de ballen waren niet allemaal even zuiver en er worden duels uitgevochten die voorkomen hadden kunnen worden door eerder de bal te spelen. Goed te trainen als de iedereen er het nut van inziet. Waar De Bataven de kansen miste door net naast te schieten, net te hoog te schieten al dan het houtwerk rakend of net te laat te schieten was Union effectief. Het zat Union allemaal mee en bijna alle kansen waren raak. Een corner is niet per definitie een kans. Union was er echter gevaarlijk mee. De 1-3 volgde uit een rake kopbal van een strak voorgeschoten cornerbal. De Bataven bleef de betere ploeg. Toch kon Union met een simpel vormgegeven maar zeer goed uitgevoerde aanval de 1-4 binnen tikken. Wanneer De Bataven voetbalde lieten zij hun klasse zien. Stone tekende voor de 2-4. Yven had even later de 3-4 op zijn schoenen en Giel op zijn hoofd. Na een zeer goede redding van Thijs was het toch weer Union die scoorde. De spits van Union was er snel bij voor de 2-5. De Bataven vocht aan het einde voor wat het waard was. Er volgde kansen met voor opnieuw Yven maar ook voor Stone en Tim. Op zo’n dag wanneer het het net niet is en je een groot deel van de wedstrijd tegen jezelf voetbalt moet de gifbeker helemaal leeg gedronken worden. Als de doelpunten niet vallen aan de ene kant dan wel aan de andere kant. Union tekende voor de 2-6.

Als je de kansen telt had De Bataven met ruime cijfers gewonnen (ondanks alle tegengoals). Maar ja, als telt niet zodat volgende week tegen Blauw Wit al het positieve gegeven moet worden. Het negatieve mag in Gendt achterblijven. Het voetval zit erin!

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!