Eendracht bij De Bataven (Eendracht’30 JO13-1 – De Bataven JO13-1 (4-5))

Eendracht '30 JO13-1

4 - 5

Bataven JO13-1

Competitie

2e klasse 04

Datum

19 september 2020 13:30

Accommodatie

Sportpark De Maasvallei
Bovensteweg 61
6585 KB
Mook
tel. 024-6759359

Bij de Slag op de Mookerheide kan gedacht worden aan de slag tussen de Spanjaarden en de Oranjes in 1574. De Spanjaarden trokken toen aan het langste eind. Nu zouden de oranjes winnen.

 

De eerste competitiewedstrijd was er gelijk een om niet te vergeten. Sander, normaal voetballend in JO13-2, maakte bij afwezigheid van Roel en Ryan zijn debuut in het elftal. Achterin, samen met Hidde, Giel, Hein, Yens en Joes, mocht hij de goal van Tijs verdedigen. Julian, de twee Seth-jes, Yven, Wout, Ties en Stijn zorgde voor het gevaar vanaf het middenveld en voorin. Hoewel, nadat Ties de paal heel erg van de binnenkant raakte was het Giel die als verdediger voor het tweede grote gevaar zorgde. De bal belande op de lat. De Bataven was goed bezig. Toch was het in de veertiende minuut, bij de eerste aanval van Eendracht, een groen-witte die scoorde (0-1). De koppies bleven echter omhoog. De Bataven was immers beter. Een vrije trap voor Eendracht zorgde voor een domper. Van grote afstand mocht op goal geschoten worden. De speler van Eendracht had een goed schot. De bal zeilde buiten het bereik van iedereen hoog in het net (0-2). De gifbeker moest leeg. Als de vlag laag blijft en de scheidsrechter niet fluit moet je door voetballen. Eendracht snapte dat goed (0-3).

 

Gelukkig voor De Bataven kon het veldoverwicht net voor rust beloond worden. Uit een corner maakte Yven de 1-3. De Bataven had het nodig. Gemopper was de twaalfde man van Eendracht geworden. Dat is lastig voetballen. Desondanks werd de aanval gezocht en kon Ties in de twintigste minuut van de tweede helft de 2-3 maken. De vreugde was van korte duur. Eendracht kan best voetballen en wist de marge snel uit te bouwen 2-4. Tijs zorgde met zijn verdedigers ervoor dat de schade niet zou oplopen. Zou De Bataven van het gemopper winnen? Doelpunten maken helpt enorm. Yven tekende voor zijn tweede (3-4) en er lag een punt voor het oprapen. De Bataven voelde het. Er werd hard gewerkt en het gemopper verstomde. Seth Pe werd weer eens de diepte ingestuurd en kon ditmaal afronden (4-4). Er was vechtlust. Er werd hard gewerkt en misschien niet helemaal verdiend of misschien ook wel in de slotminuut viel de 4-5. Giel kopte een corner binnen. Samen werken, samenwerken, eendracht zorgt voor mooi resultaat.

 

Volgende week komt DVOL over de vloer. Gaat er iemand aangeveegd worden? Met de inzet van deze week kan DVOL zijn borst nat maken.

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!