MO11-1 net zo goed als Feyenoord! - V.V. De Bataven
sinds 1932
"De Bataven, Onze vereniging" Ik hoor erbij!

MO11-1 net zo goed als Feyenoord!

Bataven MO11-1

5 - 4

Orion MO11-1

Competitie

Meisjes onder 11 zaterdag, MO11-1, 2e klasse 02

Datum

13 mei 2017 10:15

Scheidsrechter

Tim Joosten

Accommodatie

Onbekend


De laatste wedstrijd van het seizoen. De meiden onder 11 waren er klaar voor ! Nog een keer knallen en dan zit het seizoen er al weer op. In de najaar competitie waren de meiden op plaats 8 geëindigd.  Nu voorafgaande de wedstrijd tegen Orion staan de meiden op een mooie vierde plaats. De tegenstander van vandaag staat vijfde dit beloofd dus een mooie wedstrijd te worden.

Door: René Hoenholt

Vanaf het begin zijn de Bataven meiden feller dan de meiden van Orion. Dit leidt direct tot een aantal kansen. De meiden weten elkaar steeds beter te vinden en de ene na de andere mooie aanval volgt. Lisa zorgt voor de 1-0.

Hierna komt Orion beter in de wedstrijd en waar de Bataven meiden te ver na voren lopen weet Orion hier slim gebruik van te maken en komen ze warempel op een 1-2 voorsprong. Dit is even wennen voor de meiden. Aangezien de afgelopen 5 wedstrijden allemaal vrij eenvoudig gewonnen werden.

De meiden blijken ook over veerkracht te bezitten en buigen nog voor rust de achterstand om in een voorsprong. Door goals van Lynn, Mare en Lisa wordt het 4-2.  In de rust worden de meiden door het trainers duo er op gewezen dat de wedstrijd nog niet gespeeld is.

Na rust wordt Orion gevaarlijker en gevaarlijker. De Bataven toont karakter door met zijn allen te verdedigen. Orion wordt niet echt gevaarlijk. Dat Bataven countert er lustig op los maar ook dit levert niet echt gevaarlijke kansen op. Orion scoort twee keer en hiermee komt de stand op 4-4. Bij jeugd wedstrijden zie je dan vaak dat je de wedstrijd gaat verliezen. De Bataven MO 11 dacht hier anders over en toonde veerkracht. Speciaal voor de moeders die de goal gemist hebben…. Een prachtige actie van Mare aan de zijlijn zorgt ervoor dat de bal bij Liv komt (Liv normaal onze keeper). Liv ziet dat Juul helemaal van achteruit is overgekomen en weet de bal op een presenteer blaadje aan Juul te geven. Juul bedenkt zich geen moment en schiet de verlossende 5-4 binnen.

Hiermee pakken de meiden hun achtste overwinning van de voorjaarscompetitie. Met een punten totaal van 24 staan we voorlopig op plaats vier. Wellicht wordt dit gezien ons doelsaldo nog plaats drie. De meiden zijn de meest scorende ploeg uit de competitie. Met bijna 6 goals per wedstrijd (totaal 64 goals) en 31 tegen hebben we ook het beste doelsaldo +33 van de competitie. We eindigen op vier punten achterstaand van de nummer 1. Dit is bijzonder knap voor een team dat uit bijna alleen maar eerste jaars MO 11 meiden bestaat.

Na afloop worden de meiden door de trainsters bedankt voor het seizoen met een heerlijk frietje.

Ook een bedankje voor  Jan-Hein Frederikstadt die ervoor gezorgd heeft dat de site up to date is. En alle feiten en cijfers op de Bataven site vermeldt werden. 

Het is mooi om te zien dat de meiden binnen een jaar zo gegroeid zijn! We zullen ze aan de hand van de kampioen van Nederland eens gaan vergelijken:

Liv ‘Jones’ Kramer:

Net als de keeper van Feyenoord is Liv een betrouwbare sluitpost. Met katachtige reddingen wist ze veel goals te voorkomen. Liv is nergens bang voor en gaat voor op in de strijd. Prima inzicht en overzicht waardoor ze vaak de vrije vrouw weet te bereiken. Helaas net als Jones beschikt Liv over een aflopend contract. Waardoor we Liv volgend seizoen gaan missen.

Demi  ‘Botteghin’ Geveling

Onze rots in de branding! Bijna niet te passeren. Verdedigt goed op de bal en bemoeit zich steeds meer met de opbouw.

Juul  ‘Karsdorp’ Viergever

Deze Viergever is een betrouwbare moderne centrale verdediger. Heeft net als haar equivalent bij Feyenoord een natuurlijk drang na voren. Daarnaast heeft Juul ook nog eens scorend vermogen.

Bo ‘El Ahmadi’ Gerrits

Bo is pas dit seizoen begonnen met voetballen laat zien dat je door hard werken en luisteren een hele goede voetballer kunt worden. Bo lees net als de vice aanvoerder van Feyenoord het spelletje heel erg goed. Pakt de ballen af en levert ze dan vaak in bij de voorwaartse. Bo maakt legt veel meters af in een wedstrijd en prikt regelmatig haar doelpuntje mee.

Maureen ‘Berghuis’ Peters

Maureen net is net als Berghuis pas een seizoen bij de ploeg. Ook Maureen gaat met sprongen vooruit. Op het middenveld komt ze goed tot haar recht. Maureen is net als Berghuis  een speelster die het van haar assists moet hebben.

Zaira ‘Vilhena’ Spaan

Net als de nummer 10 van Feyenoord staat Zaira altijd op de goede plek. Is het om een doelpuntje te scoren of om net een bal af te pakken. Zaira loopt ook het hele veld over binnen ons team. Daarnaast blijkt Zaira ook nog een goede stand in te zijn voor Liv.

Mara ‘Toornsta’ Hoenholt

Waar Toornstra alleen maar thuis weet te scoren lukt het Mara alleen maar uit (in de tweede helft van de competitie). Net als Toornstra werkt Mara heel hard en kun je Mara op alle plaatsen in het veld kwijt.

Lisa ‘Elia’ Atakli

Lisa bezit net als Elia over scorend vermogen een goede voorzet en heel veel snelheid. Hiervan heeft ze goed gebruikt gemaakt in de tweede seizoenshelft. Lisa is net als Mara nog een MO 9 speelster maar dit is gezien haar spel niet te zien.

Mare ‘Kuijt’ Roloefs

Net als Kuijt kan Mare vaak de meiden over het dooie punt heen helpen met haar enorme wilskracht. Mare kan op iedere positie spelen en pikt iedere wedstrijd haar doelpuntje mee.  Mare beschikt over een prima overzicht en weet hierdoor vaak heel goed de vrij speelster te vinden.

Lynn ‘Jorgensen’ Hoenholt

Lynn scoort net als Jorgensen heel erg makkelijk. Maar ze geeft net zo gemakkelijk de assist. Daarnaast is Lynn ook niet vies van om de verdediging te ondersteunen als Juul en of Demi in de wissel staat.

Al met al is dit een heel mooi stel.  


Delen

"Oranje zwart zijn onze kleuren"