Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 05

3 december 2016 10:00

Opstelling Bataven JO11-1

Op deze stralende vroege ochtend werd er bij dag en dauw gestreden op de velden in Groesbeek Achilles ’29.

Na een goede warming-up waren de jongens lekker scherp aan de wedstrijd begonnen.

Wel hadden we wat moeite met het supersnelle kunstgrasveld waar het ijs nog op de sprietjes  zat.

De jongens probeerden verzorgd te voetballen en kwamen tot een paar mooie aanvallen en kansen. Achilles ’29 had moeite om de Bataven jongens tegen te houden.

Bij een van de mooie aanvallen kreeg Luc de bal goed aangespeeld. Hij nam de bal prima aan en kapte zijn directe tegenstander fraai uit en kwam zo vrij op de keeper af en scoorde de terechte 0-1 (20ste minuut)het team kreeg zo loon naar werken..

Dit gaf de jongens het nodige vertrouwen. De bal ging vanaf dat moment mooi rond. Er werd weer ouderwets tikkie-takkie gespeeld. Zo gingen we de rust in.

Eén van de vele kansen die er maar niet in wilden.

De 2e helft was een meer gelijkwaardige strijd en Achilles’29 kwam beter in de wedstrijd.

Nog wel een mooie vrije trap van Levi en later ook van Thomas mochten niet baten en werden door de keeper van Achilles’29 gepareerd.

Het beetje geluk ontbrak deze wedstijd om alle punten mee naar Gendt te mogen nemen. Zelfs de "inswing"hoekschop van Luc ging via de paal niet over de doellijn.

Achilles’29 ging met een heus slot offensief voor een puntje. Bij een snelle tegenaanval werd de bal onhoudbaar in de lange hoek van de goal getrapt. 1-1.

Gelukkig gingen de koppies niet omlaag en bleven beide teams strijden voor  3 punten.

Een harde botsing tussen de keeper en Teun liep gelukkig goed af voor beiden.

En uiteindelijk hadden beide teams niet verloren en ook niet gewonnen maar wel een leuke pot  voetbal op het veld gelegd, waarover onze jongens tevreden mogen zijn!