MO11-1 starten met een geweldige prestatie - V.V. De Bataven
sinds 1932
"De Bataven, Onze vereniging" Ik hoor erbij!

MO11-1 starten met een geweldige prestatie

DCS MO11-1

2 - 6

Bataven MO11-1

Competitie

Meisjes onder 11 zaterdag, MO11-1, 2e klasse 06

Datum

10 september 2016 8:30

Accommodatie

Onbekend

Door: Edmund Viergever

Na het Nico Ludieke toernooi mochten onze meiden op de 10e september de competitie beginnen in Zevenaar.  De dauw had gezorgd voor een natte grasmat en de zon stond al hoog aan de hemel deze ochtend. Het waren duidelijk niet de kleinste dames uit deze leeftijdscategorie uit het Zevenaarse waar we tegen moesten gaan spelen.

Met Liv in het doel, Mare, Demi in de achterste lijn, Juul, Lisa en Zaira vanaf het midden en Mara, Lynn en Kiki als de meest aanvallende speelsters ging de wedstrijd van start. Ondanks dat DCS sterk begon had je niet meteen de indruk dat het een kansloze missie zou worden. Al snel was DCS doeltreffend en ook de 2-0 stond vrij snel op het scorebord. Nu was het de beurt aan onze meiden. We waren zeker niet van plan om deze wedstrijd maar zo weg te geven. De 2-1 leek een kwestie van tijd want we kregen kans op kans. Hun keepster kwam een paar keer erg goed uit, dan weer schoten we net naast. Maar na een kans of 5 was het Lynn die vrij voor de keepster na aangeven van Kiki de bal strak in het net jaagde 2-1.

Het viel op dat we er allemaal vol voor gingen. DCS wist het niet meer en na een tikkie van Mara op Lynn scoorde laatstgenoemde de gelijkmaker 2-2. Liv moest ook nog een paar keer goed in actie komen waardoor we niet opnieuw achter kwamen. Een sterke uittrap van Liv kwam via Kiki en Lisa opnieuw bij Lynn terecht en de hattrick was een feit 2-3. Zaira en Juul gingen op het middenveld vol de duels aan en als er iemand door kwam stonden daar altijd nog Demi en Mare om een doelpunt te voorkomen. Kiki die de longen uit haar lijf liep bereikte wederom Lynn en door haar 4e goal gingen we zelfs met een 2-4 voorsprong de kleedkamer in.

Na de rust had DCS een tactische wissel toegepast. De keepster was plots aanvaller geworden en daar hadden we een zware kluif aan. Onze verdedigers en keepster moesten vol aan de bak. De 2-4 leek erg wankel maar een compliment aan het team ze hielden stand. Een heerlijke effectbal van Zaira draaide heel langzaam over de doellijn 2-5. Gelukkig de spanning was er af de mee gereisde fans konden weer adem halen.

Niet veel later zette Lisa een geweldig blok voor een van de grootste tegenstanders die door de lucht vloog en Lisa er vandoor ging richting doel. Een verwoestend schot en de 2-6 hing in de touwen. Onze meiden hadden door dat de keepster van DCS de bal wel erg dicht bij haar doel in het spel bracht en gingen daarom het doelgebied geheel vast zetten. De meiden uit Zevenaar kwamen er nauwelijks meer uit en een grotere uitslag was zelfs mogelijk geweest.

Geweldig gespeeld meiden en coaches Renate, Monique en Angelika als publiek hebben we echt genoten van jullie geweldige inzet van de 1e tot de laatste minuut.

Volgende week thuis tegen ’t Peeske om 10:15 uur. Gaan we zien of we voor eigen publiek ook zo’n geweldige prestatie neer zetten.

Delen

"Oranje zwart zijn onze kleuren"