Bataven MO13-1

Meisjes D-pupillen zaterdag, MD1, 1e klasse 1

28 februari 2015 11:00

Door Tess Witjes

De eerste (uit)wedstrijd na de winterstop staat op het programma tegen Aalten. We zijn een klasse hoger ingedeeld, namelijk de eerste klasse. Hoe zal dit uitpakken?

We beginnen met de wissels: Maud, Isa en Anouk. Tess is weer aanwezig na een langdurige blessure en staat in het doel. Dide kan helaas enkele weken niet meedoen, maar is toch mee om ons aan te moedigen.

De eerste helft mag de Bataven de aftrap nemen. AZSV heeft de eerste kans, maar Tess houdt de bal tegen. Iza (Rinus) krijgt een blessure en daarom gaat Isa erin.

Aalten krijgt veel kansen. Achterin hebben Donna, Isa en Iris het moeilijk. De meiden van AZSV zijn snel en weten elkaar goed te vinden. Bij de derde kans van AZSV staat het 1-0.

Dan komt de Bataven op dreef. Merle is gevaarlijk snel aan de zijkant en Nienke bouwt de druk op vanuit het middenveld. Ook Anouk heeft voorin enkele mooie kansen en geeft een prachtige voorzet op Anne die de bal helaas strak over het doel schiet. Ook Liselot en Maud proberen vaak richting het doel te komen, maar worden tegen gehouden door enkele snelle spelers van AZSV. Robin, Maureen en Ilse proberen aan de zijkant langs op te komen, maar ook zij krijgen te maken met enkele sterke tegenspelers.

Na de rust volgt er direct een prachtige kans voor de Bataven, maar helaas konden we er geen gelijkspel van maken. Daarentegen weet Aalten de tweede helft naar zich toe te trekken en er volgen helaas nog vier doelpunten.

Met 0-5 zit de eerste wedstrijd erop. We kunnen merken dat we een klasse hoger zijn ingedeeld. De eerste helft voetbalden we nog goed, daarna konden we geen weerstand meer bieden. Volgende week beter!