C-junioren zaterdag, C4, 4e klasse 07

4 april 2015 13:15

4-4-15                                                                                               Geschreven door: Nick Aarntzen

RKHVV C3 VS De Bataven C4

Het was laat in de middag 13:15 uur en de wedstrijd kon beginnen. Iedereen is er klaar voor, na de vele afmeldingen gingen we er vol tegen aan. RKHVV was in de 1ste 5 minuten de gevaarlijkste ploeg, met veel corners. Het lukte ze niet om de bal in het doel te krijgen.

Na een paar kansen voor RKHVV kwamen dan nu de kansen voor de Bataven.

De bal werd rond getikt en kwam in de voeten van Quinten, die maar een actie maakte via de zijlijn. Hij kapte de ene speler weg naar de ander speler, en liep met de bal naar binnen het strafschop gebied in. Hij legde de bal af op Rik die de kans kreeg om de 0-1 binnen te schieten. Het ging stroef, Rik werd tegen gehouden door hun verdediging en werd klem gezet. Dan maar een schot op doel en raakte de paal, dan de keeper en toen ging de bal toch over de lijn. Het was even onduidelijk of het nou een doelpunt was ja of nee, maar de scheids keurde de goal goed. 0-1 de Bataven. Na de 0-1 zaten we lekker in de wedstrijd.

We kregen de ene kans naar de ander, een actie van Jarno dan maar, maar die werd door de verdediging onderuit gehaald in het strafschop gebied. Penalty! Het was de taak van onze penalty killer Todor om de bal in het netje te schieten vanaf de 11 meter. Hij legde de bal voor zijn gevoel goed op de stip en nam een aanloopje. Hij liep, hij schoot en DOELPUNT! 0-2 de Bataven. Aangezien het niet de beste strafschop was ging de bal er toch in.

Elke doelpunt die wij maken is een soort energy drank. We wouden meer meer en meer. En volgens mij had Jarno een beetje teveel energy drank op want hij schoot vanaf de middellijn op goal en ja hoor. Keeper kansloos onderkant lat 0-3! Hij maakt een goede indruk op zijn nieuwe positie. Scheids floot de 1ste helft af met een 0-3 voorsprong. We kregen nog een aantal aanwijzingen van de trainers mee om de 2de helft goed uit te spelen. We kregen een seintje van de scheids dat de 2de helft zo gaat beginnen en we namen onze posities weer in op het voetbalveld. Fluit floot voor de 2de helft. RKHVV geloofde er nog in en kwamen nog steeds gevaarlijk voor het doel. Maar het was koek en ei voor de verdediging van de Bataven, ze stopte de ene actie naar de ander. Op een gegeven moment kregen we een corner die door Rik werd genomen. De val belande in het strafschop gebied en werd niet goed weggewerkt door de verdediging door RKHVV. De bal belande voor de voeten van Jarno en zonder na te denken schoot hij de bal laag en strak in de beneden hoek, 0-4.

RKHVV is kansloos. En de Bataven krijg meer motivatie om RKHVV te vernederen.

Quinten was in een duel met een speler van RKHVV, de bal stuiterde voor de voeten van Quinten en nam hem in de lucht op de slof. BAM 0-5. RKHVV keek er verslagen bij, en dat was ook zo :D. RKHVV probeerde nog iets te doen aan de stand maar nee het lukt ze maar niet. Op een gegeven moment kregen we een vrije trap tegen. Ongeveer 23 meter voor het goal. De gevaarlijkste moment voor RKHVV de muurtje werd neergezet, en we waren er klaarvoor om de vrije trap tegen te houden. Maar de vrije trap werd hoog over geschoten door de speler van RKHVV. Later in de wedstrijd kreeg de keeper een doeltrap die hij zelf ging nemen. Hij schoot de bal niet goed uit en belande voor de voeten van Todor. Hij nam hem aan paar passen naar voren en schoot de bal netjes over de keeper heen , net nog onder de lat. 0-6. Een mooie assist van de keeper. De scheids floot enkele minuten na de doepunt af. RHVV is vernederd in eigen huis door de sterkere Bataven.

Man of the match: Jarno Vos, stond voor het eerst op Mid-mid en scoorde meteen 2 doelpunten en had een assist.