21 maart 2015 8:30

Vandaag de nummer 5 tegen de nummer 6 in de competitie. Bataven D2 speelt tegen de D1 van Angeren. Oranje tegen Oranje, gelukkig waren de voetbalbroekjes de onderscheidende factor anders was het voor de kijker wel heel lastig om ze uit elkaar te houden.

Door: José Kregting

Angeren start gedreven en laat voelen dat ze vandaag graag 3 punten mee naar huis nemen. Gelukkig hebben wij Sander in het doel met ook vandaag de opdracht om zijn uiterste best te doen zoveel mogelijk ballen tegen te houden.

Maar ook de Bataven wil graag. Thuis zijn er nog weinig punten naar de tegenstander gegaan en dat is ook vandaag het doel. Ryan probeert vanuit een vrije trap in de hoek te scoren maar de keeper van Angeren zit er goed bij. Het gaat een beetje over en weer waarbij Angeren toch wat meer doelkansen heeft dan de Bataven. Uit een aanval met Boris en Ivar krijgt Ivar 3x de gelegenheid om de bal achter de lijn te schieten, maar  het mag niet baten. Timo krijg alsnog de kans maar ook dit keer mag het niet lukken. Dan komt Angeren terug en naar wat gehutseklus voor het doel van Sander weet hij uiteindelijk te voorkomen dat Angeren op voorsprong komt. Kort voor rust krijgen Ivar en Rens nog een kans, maar het geluk is vandaag niet aan onze zijde. In tussentijd snuit Wes nog even netjes zijn neus (bloedneus) en zoals een welopgevoed kind betaamt stopt hij zijn vieze snotlap in zijn linkersok. Met de rust gaan beide ploegen met de 0 de kleedkamer in.

De aftrap is koud genomen of Angeren komt op voorsprong met 0-1. De verdediging kon niet voorkomen dat de bal Sander passeerde. De Batavenjongens zijn wakker geschud en doen hun best om zich te herpakken. Je ziet aan beide partijen dat ze voor de punten gaan. Boris neemt een corner met mooi effect, maar de bal heeft helaas teveel snelheid waardoor hij voor het doel langs over de achterlijn gaat. 5 minuten later is het Timo die een pas geeft op Mitch die vervolgens de bal wel in het netje weet te krijgen en zo komt de stand op 1-1. Een mooie rentree van Mitch die er geruime tijd uit is geweest door een blessure.

De concentratie laat te wensen over, er wordt wat rommelig gevoetbald, veel lange halen naar voren zonder opbouwend te voetballen. Hier maakt de tegenstander dankbaar gebruik van. Vanuit een corner van Angeren is er wat gerommel voor het Batavendoel en uiteindelijk maat de tegenstander hier gebruik van door op voorsprong te komen. Dit blijft uiteindelijk ook de eindstand 1-2!

De verslaggever hoopte op een spectaculaire wedstrijd om er een mooi verslag van te maken, maar helaas was de realiteit vandaag anders. Op naar de volgende wedstrijd …….