E1: over Makaay, feest onder de douche en taart!

Bataven JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, Hoofdklasse 3

2 mei 2015 10:15

Door: Daisy Witjes

De laatste competitiewedstrijd van de E1 was tegen Blauw- Wit op het mooie sportpark aan de Energieweg te Nijmegen. De plek waar Roy Makaay als kleine jongen ooit begon aan zijn sportcarrière. Waar hij, net als onze boys, zin had in een lekker potje voetbal. Want dat de jongens van de E1 er zin in hadden was tijdens de voorbereiding al duidelijk.

Voor de laatste keer spreekt Goewan de jongens toe. De opdracht is helder: afsluiten met drie punten! Dat knopen de jongens in de oren. Helaas mag Xam nog niet mee spelen, maar zijn aanmoedigingen vanaf de zijlijn blijken zeer belangrijk te zijn. Jord en Thijs ontbreken vandaag vanwege vakantie, maar gelukkig is Wout inzetbaar. En hoe! Maar daarover later meer….

Vanaf het eerste moment zien we de Bataven veel in balbezit. Een sterk begin! Mooie acties voorin. De verdediging van de Bataven heeft nog weinig te doen. Juup L. werkt hard en krijgt  kansjes. Hij speelt sterk langs de zijlijn en laat zich niet afschermen door de tegenstander. Cornerspecialist Willem P. geeft zoals altijd strakke ballen voor. En ook hij blijft de hele wedstrijd van grote waarde op het middenveld. Bouwt mee aan vele aanvalsacties! Tijn maakt een mooie actie alleen. Wat is hij sterk en snel. Helaas wordt de mooie actie niet beloond met een doelpunt, de bal gaat net naast. Iets later in de wedstrijd neemt Siem een corner, Wout zakt door zijn knieën en weet de bal tussen de benen van de keeper door te koppen: 1-0! Aan het einde van de eerste helft wordt Blauw –Wit wat gevaarlijker. Geef de voorsprong nu niet weg jongens! Juup van M laat zich niet gek maken en houdt het doel schoon. In de laatste minuten weet Siem nog een bal van de lijn te halen, waardoor ze met voorsprong de rust in gaan.

De tweede helft zien we Juup van M. de rust bewaren. Hij weet ook goede uittrappen te nemen en behoudt de rust. Hij geeft goede ballen op Tijn en Siem, die zo goed kunnen gaan opbouwen. Niek maakt ook vandaag weer goede acties via de zijlijn en gebruikt zijn sterke lichaam goed. Wout schiet van afstand, maar die bal stopt op de lat. Voorin loopt Willem W. vele meters en maakt goede acties in de spits. Dan maakt Wout een actie, weet daarbij goed de rust te bewaren. Hij kiest de goede hoek en scoort het tweede doelpunt van vandaag. Klasse!

Helaas valt er aan einde van de wedstrijd toch een tegendoelpunt. Het leek alsof de scheids al had gefloten voor een doeltrap, alle spelers stonden al stil. Direct daarna werd er gescoord, maar iedereen dacht dat het doelpunt niet zou gelden. Helaas…. toch telt de scheids dit doelpunt. Gelukkig weet Juup van M. in de slotfase alle ballen tegen te houden en gaat de winst uiteindelijk mee naar Gendt.

Voor de laatste keer nemen de jongens penalty’s na de wedstrijd. Voor de laatste keer speelden ze op een klein veld en voor de laatste keer speelden ze met dit team een competitiewedstrijd. Tijd om over te gaan naar de D! Maar eerst nog tijd voor een feestje onder de douche.

Voor de laatste keer maken we een verslag en voor de laatste keer eten we taart na afloop van de wedstrijd. Rest alleen nog een mooi toernooi bij NEC en natuurlijk het afsluitende feest en dan zit het er echt op. Wat hebben we van jullie sportieve acties, inzet en enthousiasme genoten , jongens.