Bataven 4 komt tegen Jonge Kracht 3 van 2-0 achterstand terug tot 2-2.

Mannen zondag, 4, 4e klasse 06

19 april 2015 9:45

Opstelling Bataven 4 (zon)

Door: Nr.5  /  20-04-2015

De Bataven begon de wedstrijd in Huissen met het kampioensfeest nog in de benen niet erg overtuigend. Na een flesje champagne van J.K. in ontvangst te hebben genomen keken we binnen no-time namelijk tegen een 2-0 achterstand aan en leek onze ongeslagen status vandaag teniet te worden gedaan. Een goede combinatie en vervolgens een bekeken stiftje lieten Jürgen 2x over kansloos. Daarbij kwam ook nog dat we na een minuut of 5 al de enige fitte wissel van vandaag moesten inzetten door het uitvallen van Geoffrey. Tussentijds mistte Gwen overigens nog een grote kans op de gelijkmaker, maar alleen afgaand op de keeper speelde hij de bal net te ver voor zich uit, waarna de keeper nog wel gepasseerd werd, maar het niet meer lukte om het doel te treffen. Door enkele tactische omzettingen kreeg de Bataven toch weer grip op de wedstrijd en bleef de schade tot de rust beperkt.
De 2e helft werd uit een ander vaatje getapt. Jorg zorgde vlak na rust voor de aansluitingstreffer en scoorde, ditmaal na een goede combinatie van onszelf, de 2-1. Hierdoor kwam het geloof terug en werd het een minuut of 15 later na een scrimmage voor het doel van J.K. 2-2. Het was Tom die van dichtbij binnenschoot, maar de bal werd door een speler van J.K. met de hand gekeerd. Vervolgens roste Rob de bal alsnog stevig tegen de touwen, zodat er over een doelpunt geen misverstand kon bestaan, maar het schot van Tom bleek in eerste instantie al de doellijn te zijn gepasseerd. De Bataven was op dat moment de betere ploeg en ging door voor de overwinning, maar de wedstrijd werd wat onvriendelijker (het blijft toch een streekderby die geen van beide wil verliezen) en na een woordenwisseling met de scheidsrechter werd Jorg met een gele kaart 10 minuten weggestuurd. Hierdoor moest de Bataven een tandje(!) terugschakelen en kwamen we niet meer tot scoren. Na een zwakke eerste helft overheerste uiteindelijk toch de tevredenheid met een punt door het goede herstel in het tweede bedrijf van de wedstrijd.
Opstelling: Jürgen Schaars, Rob Hendriks, Danny Peters, Geoffrey Wiltink (5' Kevin Opgenoort) Raimond Nuijen, Pascal Gertsen, Luuk Besselink, Gwen Peters,  Kevin Kersten, Jorg Peters, Tom Elbers.
Doelpuntenmakers: Jonge Kracht 1-0 (10') en 2-0 (17'), Jorg Peters 2-1 (51'), Tom Elbers 2-2 (65').