Arnhemia D1

Ryan Janssen (schot)

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 06

6 december 2014 10:30

Vandaag de wedstrijd tegen Arnhemia D1, de wedstrijd tegen de nummer één waar wij als D2 nog wat recht hebben te zetten. Uit verloren wij met 4-2, een wedstrijd waar de jongens toch wel recht op een punt hadden en waarbij de tegenstander vrij intimiderend overkwam om het zo maar even uit te drukken. We begonnen op de poelwijk met een laag hangend zonnetje over het veld onder bezielende leiding van Alby Basten.

Door: Roland van Eldik

Na de jongens scherp gezet te hebben en met de opdracht om hun opbouw snel te verstoren begonnen wij de eerste minuten dan ook voortvarend met druk op hun doel, op het middenveld werden de duels goed fel gewonnen en achterin stond ook alles goed. Na 5 minuten komt de bal bij Zion, deze speelt door op Boris, die brengt Ryan in stelling en deze kan in het 16 meter gebied fraai langs de keeper binnenschieten, 1-0. Arnhemia wordt daarna wat feller wat resulteerd in veel duels op het middenveld maar echte kansen zijn er in die fase niet.

Er volgt dan een corner voor Arnhemia die door ons goed verwerkt wordt. Dan een aanval van de Bataven over rechts, Zion geeft een steekbal tussen door op Timo, deze komt bij de achterlijn en geeft een voorzet op Ivar, maar de bal is net iets te hoog waardoor de kans aan ons voorbij gaat. Achterin heeft Dylan zijn verdediging goed staan met Daan Kregting, Daan Verhoeven en Wes. Dan een actie van Boris over rechts met een boogbal naar links in de voeten van Ivar, deze schiet maar helaas gaat de bal naast het doel van Arnhemia.

Heerlijke duels van Loek, Zion en Ryan op het middenveld kan niet voorkomen dat Arnhemia soms gevaarlijk wordt met afstandschoten, maar deze gaan twee keer naast en één keer moet Sander zich streken en zoals altijd doet hij dat voortreffelijk. Dan helaas een tegenvaller voor de Bataven, Loek's liesblessure komt weer om de hoek kijken  terwijl hij zich bij een actie overstrekt, dit is voor ons en vooral voor Loek zelf erg vervelend.

Dan zijn Rens en Nigel erbij gekomen op het middenveld en Twan linksvoor om zo in een rommelige tweede deel van de eerste helft iets meer controle te krijgen. Veel speelt zich dan nog af op het middenveld met van beide zijde weinig doelpogingen als Alby het mooi geweest vindt en affluit voor de rust.

Na de rust was volgens verwachting Arnhemia feller dan de eerste helft zowel in de duels maar ook zoals wij ze nog herinnerde van de vorige wedstrijd. Neemt niet weg dat de eerste echte kans voor ons is als Nigel zich mooi vrij speelt en Rens aanspeelt op rechts op de hoogte van de 16 meter. Rens haalt uit maar helaas schiet hij net over.

De druk van Arnhemia neemt toe maar als ze in ons strafschopgebied komen om te schieten staan Dylan, Ivar, Daan Kregting en Daan Verhoeven goed opgesteld om de aanval af te slaan.Als er wel schoten komen op ons doel staat bij Arnhemia het vizier niet scherp (gelukkig). Dan volgt er een aanval van Timo die op links goed doorloopt en de voorzet geeft bij de tweede paal. Bal komt bij Boris maar deze raakt de bal niet goed waardoor de keeper de bal simpel kan pakken.

Volgende aanval van ons, Timo die schiet rand 16 meter de bal net naast. Er zijn mogelijkheden om uit te lopen naar 2-0 maar Arnhemia krijgt ook de kansen op de gelijkmaker. Dan valt Twan uit met een blessure, hiervoor komt Ryan erin en Wes vervangt Daan Verhoeven als voorstopper. Een corner van Arnhemia wordt weer tot corner verwerkt door Timo, volgende corner wordt door Rens achter getikt. De corner die daar weer op volgt schiet Arnhemia zelf naast.

Dan de laatste minuten van de wedstrijd, Arnhemia raakt duidelijk geirriteerd dat ze de gelijkmaker er niet in krijgen, maken een aantal gemene overtredingen waar de scheids de handen vol aan heeft. Als Alby dan eindelijk de wedstrijd ten einde fluit zijn de 3 punten zeer verdiend binnen, met zeer blije spelers en blije ouders naar deze zware wedstrijd. Resultaatvoetbal noemen wij dat, niet blij met het spel maar wel met de punten en achterliggende gedachten om de koploper naar huis te sturen met 'zero point'.

Geniet ervan jongens, volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen ESA D2.