D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 06

8 november 2014 8:30

Het was de vraag of de D2 het solide spel van de voorgaande weken kon voortzetten. De woorden van de trainer in de kleedkamer zijn duidelijk. Lekker spelen, je taak uitvoeren, druk zetten en willen winnen.

Door: Theo

De Bataven D2 begint goed. Meteen wordt er druk gezet en wordt er fel op de bal gespeeld. Vanaf de eerste minuut is het zichtbaar dat de jongens merken dat er gewonnen kan worden. Mooi spel en de bal snel rondspelend komt de bal bij Zion. Zion geeft een prachtige pass op Ryan. Ryan neemt de bal solide aan, ziet zijn kans en scoort de 1-0 in de 2e minuut. Het draait lekker, de opbouw is goed en er zit duidelijk meer in als een 1-0. In de 6e minuut wordt er prachtig opgebouwd. Rens stuurt vanaf het middenveld Timo weg die op zijn beurt de bal voorlegt voor wederom Ryan, die de bal prachtig inschuift en de 2-0 is een feit. Dan volgt er een fase in de wedstrijd waarin OSC probeert om grip te krijgen op de wedstrijd, maar ze komen er niet echt door. OSC komt maar zelden van de eigen helft af. Sander, heeft het dan ook niet echt druk vandaag. In de 21e minuut kent de scheidsrechter een vrije trap toe aan de Bataven. Timo schiet de bal stabiel over keeper in het doel en de 3-0 kan op het scorebord. Het loopt tegen de rust en we dachten met de 3-0 de kleedkamer in te gaan, maar Timo draait van af de linkerkant nog even naar binnen en het is 4-0. Dan is het rust.

In de rust hoeft er niet veel gezegd te worden, het spel is solide en we zijn lekker opdreef. Tijd om het hoofd koel te houden en in de tweede helft rust in het spel te brengen en te concentreren op het kaatsen van de bal. OSC is de kleedkamer uitgekomen met een opdracht en willen redden wat er nog te redden valt. Maar de Bataven laten dit niet toe, er wordt vrij gespeeld en de bal wordt lekker rond gespeeld op zoek naar kansen. In het enthousiasme volgt er een botsing tussen Wes en Zion. Wes had de hardste kop van de twee en Zion moet het veld verlaten met een dik blauw oog. Na een wissel komt de Bataven weer op stoom en gaat Twan in de 42e minuut solo naar het doel van OSC. Vanaf de zijkant worden vele aanwijzingen gegeven maar Twan gaat zijn eigen weg en krult de bal keurig in het doel. Een prachtige 5-0 staat op het scorebord en dat is zeker iets wat Twan vaker moet proberen. De wedstrijd komt in de slotfase. De hartslag van de trainer is weer gezakt tot een normaal level en de conclusie is dat de punten in Gendt blijven. Maar dan komt Daan K. nog even lekker richting het doel en maakt een prachtig doelpunt, 6-0 is toch een prachtige stand. Nog even komt er een gevaarlijk moment in de 75 minuut van de wedstrijd, maar een prachtige redding van Sander zorgt ervoor dat OSC niet tot scoren komt.

Goed werk Bataven! Solide achterin met Wes, Daan V., Daan K., Dylan en Sander in de goal hebben jullie de zaak goed op slot gehouden. Mooie opbouw op het middenveld door Ivar, Loek, Nigel, Rens en Zion en fantastisch afgemaakt door de aanvallers Timo, Ryan, Twan en Boris.