BATAVEN 4 WINT IN BIZARRE WEDSTRIJD MET 5-4 VAN DVC ’26

5 - 4

DVC '26 7 (zon)

Mannen zondag, 4, 4e klasse 06

2 november 2014 9:30

De Bataven verspeelt 3-0 voorsprong, maar pakt toch de overwinning in wedstrijd met 2 gezichten.

Door: Nr.5 / 03-11-2014

Aangezien ondergetekende er een weekje tussenuit is geweest en genoot van een (welverdiende) vakantie gaan we eerst nog even kort terug naar vorige week. Op zondag 26 oktober stond namelijk de uitwedstrijd tegen het altijd lastige Groessen op het programma. Lastig werd het die dag echter allerminst, want door doelpunten van Rick van Merm (2x), Jordan van Merm (3x) en Luuk Besselink werden de Groessenaren met 2-6 verslagen.

Op deze vervolgens eerste, zeldzaam warme zondag van november leek het na 45 minuten voetbal tegen DVC '26 dezelfde kant op te gaan. Hoewel DVC voetballend goed meeging in de wedstrijd waren de meeste kansen de eerste helft voor de Bataven. Eerst was het Jorg die uit de draai, met een halve volley de keeper verraste en na zo'n 10 minuten de score opende. Daarna was het Geoffrey die tegen het einde van de eerste helft vanaf een meter of 20 uithaalde en met een vlammend schot voor de 2-0 tekende. En de 3-0 ook nog vlak voor rust was er een uit het boekje. Helaas was onze oefenmeester Pascal zelf niet aanwezig, anders had hij kunnen aanschouwen dat zijn oefening van afgelopen donderdag perfect werd uitgevoerd. De bal werd op het middenveld veroverd, het spel werd van links naar rechts verlegd en met een directe passing rechts in de hoek gespeeld, Kevin (K.) gaf vervolgens (zonder te kappen!) een voorzet op maat richting 2e paal, waar Jordan klaar stond om zijn specialiteit ten uitvoer te brengen en koppend de bal tegen de touwen kon drukken.

Maar toen moesten we naar binnen voor een kopje thee en direct na rust gebeurde er iets onverklaarbaars, hoewel, het is ons dit seizoen vaker overkomen... Om een of andere reden was de scherpte vanaf de aftrap zoek en voor we het goed en wel in de gaten hadden stond het binnen 3 minuten in de 2e helft 3-2! De 3-2 zelf was overigens een mooie diagonale kopbal van de spits van DVC. DVC had zichzelf in de rust herpakt en direct de aansluiting gevonden waardoor het meteen weer een wedstrijd was. DVC bleef daarop aandringen, het spel golfde op en neer en door een charge van Bryan die met geel bestraft werd kwamen we ook weer even met 10 man te staan. Gelukkig voor ons was het Luuk die uit een vrije trap via de paal en de keeper toch de 4-2 scoorde, maar binnen een minuut was daar weer DVC die er 4-3 van maakte. Uiteraard ging DVC op jacht naar de gelijkmaker wat 2 minuten voor tijd ook in de voor hun verdiende 4-4 resulteerde. De Bataven was echter niet voornemens om na die 3-0 voorsprong genoegen te nemen met een gelijkspel en zette eveneens nog één keer alles op alles. Dit leverde ook in deze laatste minuten nog een paar goede kansen op en uit een corner in blessuretijd bracht Jordan ons toch nog de 5-4 overwinning. In een wirwar van spelers torende hij boven iedereen uit en wist de keeper met opnieuw een kopbal te passeren. Daarna was de wedstrijd echter nog steeds niet gespeeld, want na een aan DVC toegekende vrije trap net buiten de zestien meter ontstond een opstootje waarbij Bryan met zijn 2e gele kaart het veld definitief moest verlaten. De vrije trap werd door Björn echter vakkundig naast het doel gekeken, waarna de goed leidende scheidsrechter deze enerverende 2e helft en daarmee de wedstrijd beëindigde.

Opstelling: Björn Gertsen, Raimond Nuijen, Pieter Wegh (60' Rob Hendriks), Geoffrey Wiltink (45' Bryan Schmidt), Kevin Opgenoort, Gwen Peters, Luuk Besselink, Kevin Kersten, Tom Elbers (45' Danny Peters), Jorg Peters (70'Martijn Bergsma), Jordan van Merm.

Doelpuntenmakers: Jorg Peters 1-0 (10'), Geoffrey Wiltink 2-0 (43'), Jordan van Merm 3-0 ('45),
DVC 3-1 (46') en 3-2 (48'), Luuk Besselink 4-2 (67'), DVC 4-3 (68') en 4-4 (89'), Jordan van Merm 5-4 (91').