D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 06

25 oktober 2014 8:30

Zaterdag 25 oktober 8.30 uur: Spero staat op het programma. Veld 4. Zouden er op dit knollenveld wel 3 punten binnengehaald worden?

Door: Marjo van der Wouw

Spero begint met de aftrap. Maar de jongens van de Bataven laten meteen zien dat ze er zin in hebben vandaag. Er volgen wat acties over en weer. Maar dan een aanval van de Bataven. Nigel krijgt de bal mooi voor zijn voeten, haalt uit en scoort. 1-0 al vroeg in de wedstrijd. Het begin is gemaakt…

Maar dan gaat Spero weer in de aanval. Er volgt een hoekschop, maar die wordt weggewerkt door de verdediging.Een vrije trap van Spero rechtstreeks op het doel, maar die wordt door Sander gevangen.Dan is de Bataven weer aan de beurt. Een aanval via de zijkant. Rens geeft voor op Timo, deze schiet de bal over het doel. Opnieuw een aanval van de Bataven. De bal komt bij Nigel en deze schiet de bal, via een Sperospeler, weer in de goal: 2-0. Er volgt nog een kleine kans uit een hoekschop. Boris neemt de hoekschop, maar Ryan kan er net niet bij.

Dan is Spero aan de beurt. Een snelle spits sprint het veld over, loopt iedereen voorbij en staat dan alleen voor de keeper. Met een mooie boogbal scoort hij 1-2.

De Bataven laat het er niet bij zitten en neemt snel de aanval weer over. Via Rens en Timo komt de bal bij Boris, maar wordt onderschept door Spero. Dan loopt Twan via de andere kant weer richting de goal. Boris loopt mee, maar Twan schiet zelf, net naast. Nog een poging van Twan gaat voorlangs. Zou de 3-1 nog vallen voor de rust? Dan een ingooi voor de Bataven, de bal komt bij Rens, hij neemt de bal aan en schiet de 3e goal binnen.

Rust. Zouden de 3 punten dan in Gendt blijven deze week… Deze voorsprong zouden ze vast moeten kunnen houden…

De Bataven begint weer met aanvallen, maar Spero heeft een goede oppepper gekregen in de rust. Ze geven meteen tegengas en met resultaat. Binnen no time loopt er weer een aanvaller weg en scoort 2-3. De jongens lijken wat overvallen door deze snelle tegengoal. Hiervan profiteert Spero en al snel volgt de gelijkmaker: 3-3. Of toch niet? De goal wordt afgekeurd wegens buitenspel.

Spero blijft echter aanvallen. Dylan wordt aangetikt. Hij ligt op het veld, maar Spero mag doorspelen. De bal komt hoog voor de goal en wordt ingetikt. Toch 3-3.

Het spel gaat over en weer. Beide teams zijn gretig om te winnen, waardoor het spel steeds onrustiger wordt. De bal vliegt soms van voor naar achter over het veld. De rust om een aanval op te bouwen lijkt zoek.

Dan volgt er een vrije trap voor de Bataven. Op een mooie plek recht voor de goal. Timo gaat klaar staan, neemt een aanloop en met een prachtig schot schiet hij de bal in één keer in de goal: 4-3.

Even later weer een vrije trap voor de goal. Ook nu staat Timo klaar om weer te scoren, deze keer raakt hij de lat. Jammer! Dan weer een aanval van Spero, maar Ryan en Daan K. weten de bal prima weg te werken. Toch blijft Spero het proberen. Opnieuw een aanval via de zijkant. De aanvaller speelt de verdediging uit en komt alleen voor de keeper: 4-4.

Dan de Bataven weer. Twan in zijn eentje richting goal, maar kan de bal niet kwijt. Doeltrap. Nog een vrije trap vanaf de zijkant. Timo schiet de bal mooi voor de goal, maar Rens kan er net niet bij.Dan nog een keer een vrije trap. Weer op een prachtige plek voor de goal. Timo loopt weer naar de bal. Zou het nog een keer lukken? Hij schiet en ja hoor, onhoudbaar voor de keeper: 5-4. Nog even vasthouden.Dan volgt het verlossende eindsignaal: de 3 punten zijn binnen!!!

Jongens wat hebben jullie het spannend gemaakt. Na de eerste helft leek het alsof jullie de wedstrijd niet meer weg konden geven. Hier dacht Spero anders over. Jullie hebben de koppies niet laten hangen en als een team geknokt voor de punten. Op naar de volgende wedstrijd!