DVOL D1

Rens Rutten (schot)

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 06

11 oktober 2014 8:30

Met een klein opkomend zonnetje aan de horizon betreden de jongens van de Bataven D2 weer ons eigen hoofdveld. De vaste supporters zijn er ook weer en hopen dat het vandaag weer een mooie wedstrijd zal worden waarin nu “net wel” de punten in Gendt zullen blijven.

Door: John Teunissen

Met een geblesseerde Loek en Nigel is Timo Vos bereid gevonden om ons te komen versterken. De technische peptalk voor de wedstrijd heeft zijn werk gedaan want de Bataven vliegt uit de startblokken. Met goed voetbal en veel inzet worden de spelers van DVOL naar achter gedrukt en krijgen we de nodige doelpogingen. Een schot van Timo G. (kan ook Ryan geweest zijn) gaat net naast en misschien wel de mooiste kans van de eerste helft is die van Twan. Hij komt, door een mooie voorzet van Ryan, vrij voor de keeper maar (wat hij wel altijd op de training doet terwijl hij rechts is) vergeet met links de bal rechtdoor in het netje te schieten. Hij neemt de bal mee voor de keeper langs maar deze hersteld zich en kan het schot stoppen. Jammer want deze aanval verdiende een mooier einde.

Na deze eerste tien minuten waarin de spelers van DVOL in de verdediging gedrukt konden worden daalt er een rust op het veld neer waarin de volgende tien minuten het spel zich afspeelt rond de middenstip. DVOL probeert voorzichtig uit de verdediging te komen en de Bataven komt niet verder dan de middenlijn. Dan wordt Boris diep gestuurd en probeert met een schot de bal over de keeper tegen het netje aan te schieten. De keeper heeft hier een andere gedachte over en stopt de bal. Dan net voor rust de laatste aanval van de Bataven via rechts komt de bal bij Ryan die na een passeerbeweging de bal over de keeper schiet maar ook deze bal zal niet over de doellijn verdwijnen. Boris probeert in alle macht nog bij de bal te komen om deze een laatste zetje te geven maar komt net te kort en de bal schiet voor de goal langs.

Met een 0-0 stand op het scorebord zal de rust in worden gegaan of toch niet want er komt nog een schot van DVOL. Sander pakt hem maar heeft hem niet gelijk vast of toch wel, niet, wel. Na een katachtige duik pakt Sander de bal en kunnen de jongens een kop thee gaan pakken.

De tweede helft is begonnen en DVOL tapt uit een ander vaatje en zet de Bataven gelijk onder druk. Sander wil het voetballend blijven oplossen maar rolt de bal onfortuinlijk in de voeten van de tegenstander die de bal hoog over Sander in de goal schiet. Jammer 0-1 achter. Dan wordt de bal door de Bataven niet goed weggewerkt en glijd Daan K. ook nog eens uit waardoor de speler van DVOL vrij baan heeft om te schieten en dit ook doet. De bal vliegt hoog over Sander het goal in, 0-2. De kopjes gaan echter niet omlaag maar omhoog en de mouwen worden weer opgestroopt om de achterstand nog om te buigen. Door goed combinatie spel van Rens met Timo komt eerst genoemde voor de goal en scoort 1-2 . De druk van de Bataven neemt weer wat toe en de jongens geloven er nog in om een punt te kunnen pakken, lukt het dan misschien vandaag toch nog ? Dan de laatste corner van de wedstrijd 5 Bataven jongens stormen tegelijk de 16 meter in om de gelijkmaker binnen de tikken. De handen van de supporters gaan al langzaam omhoog maar de bal valt net naast de goal zonder dat er iemand een hoofd, voet of wat dan ook tegen de bal heeft kunnen zetten. Jammer weer net niet.

Jongens blijf zo door gaan en probeer het rond tikken van de bal, zoals in de eerste tien minuten gebeurde, wat langer vast te houden. Met de inzet en werklust die jullie hebben moet het dan vanzelf een keer goed gaan en kunnen er weer punten gepakt gaan worden.