12 oktober 2014 9:30

Eekhout, G.C.E.M. van

De Bataven komt ondanks dozijn aan kansen niet verder dan 2-2 gelijkspel.

Door: Nr.5

Met VIOD 4 kwam de Bataven een oude bekende tegen in deze voor ons nieuwe competitie. Twee seizoenen terug werd in de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse ook al eens gespeeld (en verloren) tegen dit degelijke team. Ondanks dat de Bataven de eerste helft weinig kansen weggaf en zelf toch redelijk wat kansen creëerde was er sprake van een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. De Bataven was een paar keer dichtbij de openingsgoal, maar het geluk was niet aan onze zijde en in een ware scrimmage lukte Danny (kopbal lat) en vervolgens Pieter (kopbal lat en rebound) het niet om de bal vanaf ongeveer een meter over de doellijn van de tegenstander te werken. Ook VIOD had overigens nog een grote kans op de 0-1, maar in een 1 tegen 1 situatie wist Björn het schot van de spits van VIOD te keren, waardoor de rust in werd gegaan met een brilstand.

De tweede helft ging de Bataven op dezelfde voet door, maar op de jacht naar doelpunten moesten we wel waakzaam blijven voor de gevaarlijke uitvallen van de spitsen van VIOD. Na bijna 20 minuten in de tweede helft was daar dan toch de bevrijdende treffer van Danny, die een cornerbal bij de 2e paal hard binnenkopte. Daarop was het VIOD dat toch wat meer ging aandringen, was de Bataven genoodzaakt hier en daar wat harder in te grijpen en kwamen we vervolgens door een gele kaart voor Bryan even met 10 man te staan. Uitgerekend in die periode met 10 man was het weer Danny die alleen op de keeper afging en in een kluts met de keeper de bal in het doel zag verdwijnen en er 2-0 van maakte. Daarmee leek het erop of Danny de man of the match zou worden, maar binnen een paar minuten kwam VIOD toch weer terug tot 2-1 en even later, toen het inmiddels weer 11 tegen 11 was, werd het zelfs weer 2-2 door een knappe goal van de spits van VIOD die de bal bijna vanaf de achterlijn nog in het doel wist te werken. De Bataven bleef echter voor de overwinning gaan en dat leverde ook in de laatste paar minuten nog een aantal goede kansen op. Luuk zag een geplaatste vrije trap enkele centimeters naast gaan, Gwen zag zijn bal op de lat uiteenspatten en voor onder andere Rob en Rick was de keeper van VIOD vandaag een behoorlijke sta in de weg, waardoor het uiteindelijk bij 2-2 bleef. Al met al werd er een goede wedstrijd gespeeld, maar helaas zonder het gewenste resultaat.

Opstelling: Björn Gertsen, Raimond Nuijen, Pieter wegh, Bryan Schmidt, Rob Hendriks, Danny Peters, Gwen Peters, Luuk Besselink, Kevin Kersten (Geoffrey Wiltink), Rick van Merm, Jorg Peters (Jordan van Merm).

Doelpuntenmakers: Danny Peters 1-0 (63') en 2-0 (72'), VIOD 2-1 (78') en 2-2 (84').