Rens Rutten (schot)
Assist: Nigel van Os

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 06

4 oktober 2014 14:00

Op zaterdag 4 oktober verzamelen we om 12.45 uur bij Sportpark Walburgen en rijden gezamenlijk naar Elst, waar de wedstrijd om 14 uur begint. Na twee zware wedstrijden hopen we dat deze wedstrijd wat makkelijker zal gaan. 5 minuten na de aftrap blijkt dat dit ook weer een pittige strijd zal worden.

Door: Jessica Gerritsen

Elistha trekt meteen fel van leer en dat heeft resultaat... de jongens van de Bataven worden overbluft door de wakkere tegenstander. Na 5 minuten scoort Elistha de 1e goal, vlak daarna hebben ze nog 2 goede aanvallen door hun snelle spitsen. Elsitha krijgt een vrije trap en ze zijn erg gevaarlijk. Voordat de Bataven het in de gaten heeft staan ze met 2-0 achter.

Na 15 minuten krijgt de Bataven een hoekschop, een schot op goal volgt,  deze gaat jammer genoeg net naast. Vlak daarna weer een hoekschop, deze wordt weggetrapt door Elistha.

Bataven krijgt nog een goede kans door een uitbraak van Boris, maar hij schiet vanuit een moeilijke hoek, dus helaas. Inmiddels is het de 20e minuut van de wedstrijd en de Bataven weet dat ze nu echt in actie moeten komen, langzamerhand neemt de Bataven ook meer het overwicht. Uit een hoekschop scoort Rens de 2-1. Maar meteen daarna gaat de snelle spits van Elistha richting de goal van de Bataven, gelukkig is Sander er meteen bij. Na een ingooi van Elistha komt een hun spits met een schot op doel, Sander pakt de bal, laat m weer los (om het spannend te houden) maar duikt er meteen weer bovenop en heeft 'm.

Er komt weer een uitbraak van de Bataven, Daan gaat 3 spelers voorbij en speelt de bal op tijd af een schot op goal volgt. De bal raakt de onderkant van de lat en stuitert .... net voor de lijn.

Vanuit een hoekschop krijgt Zion nog een kans, maar de bal gaat net naast. De gelijkmaker zit eraan te komen, de vraag is alleen wanneer. Vlak voor de rust is het eindelijk zover: een uitbraak van de Bataven. Nigel speelt af naar Rens en hij kan de 2-2 lekker inschieten. Dus we gaan met een gelijkspel de rust in.

Meteen na de rust blijkt dat Elistha het er ook niet bij wil laten zitten, ze zetten meteen weer druk en via een hoekschop volgt een voorzet die er meteen in gaat.. het is 3-2 voor Elistha. Het laatste kwartier van de wedstrijd verdient de Bataven eigenlijk de gelijkmaker. Timo krijgt nog een kans, die helaas in het zijnet komt. Niet lang daarna wordt Boris aan de zijkant vastgelopen, een hoekschop volgt, de bal wordt doorgespeeld naar Ivar, Ivar schiet......maar helaas de bal gaat naast. Dan komt er nog vanuit de achterhoede een voorzet op Boris, Boris probeert de bal erin te koppen, maar gaat naast. Vlak voor het einde nog een opbouw vanaf de verdediging, de bal komt bij Timo terecht.. een schot volgt, de bal raakt de lat en gaat over.

Een gelijkspel was zeker verdient geweest, maar het geluk moet je soms ook mee hebben.