De Bataven neemt een gelijkspelabonnementje (De Bataven JO17-1 – GVA JO17-1 (2-2))

tel. 0481-420007

Beide teams hebben deze zaterdag de punten hard nodig. GVA doet goed mee onderin. De Bataven heeft de drie punten hard nodig om de aansluiting bovenin te houden. Zeker nu een directe concurrent de punten liet liggen. Een derby is dan een leuke wedstrijd om de punten te pakken. Vraag vooraf was dan ook wie gaat er met de punten aan de haal.

Net na half drie werd het fluitsignaal gegeven voor de start van de wedstrijd. De Bataven had er zin in en het eerste gevaar volgde al snel. Levi vloog over rechts naar de achterlijn. De bal werd voorgezet maar werd geblokt met een eerste corner tot gevolg. Het volgende moment werd niet ten volle benut. De Bataven heeft de laatste weken veel kansen nodig voor een mooi resultaat.

GVA was duidelijk effectiever. In minuut zes kwamen ze voor het eerst voor de goal van De Bataven met een verrassende keeper Siem N. Helaas mocht hij vissen nadat de bal niet goed en tijdig weggewerkt was door de achterhoede. GVA was net te snel of te slim. De bal lag er opeens in (0-1). De Bataven was even van slag en kon geen vuist maken. Ook GVA niet. Toch kwam GVA op 0-2 na vijftien minuten. Een ingooi van De Bataven in niemandsland werd op gepikt door de vrienden van Gijsbrecht van Aemstel. Er mocht vrij geschoten worden, buiten het bereik van de keeper.

Inmiddels had De Bataven door dat er uit een ander vaatje getapt moest gaan worden. De aanval werd gezocht en er werd op goal gemikt. Een corner bracht de aansluittreffer. GVA kreeg de bal niet weg en Siem werkte met een bijzondere beweging de bal het net in (1-2). GVA die inmiddels door had dat het voetbaltechnisch wat minder was dan De Bataven werkte hard en ging ‘slim’ voetballen. Een licht contact met een schreeuw leverde een vrije trap op. Zonder de schreeuw was het ook een vrije trap geweest maar het minder tot frustratie geleid op de bank. De scheidsrechter zat er bovenop, was duidelijk en had het meestal bij het rechte eind. De vrije trap werd gekeerd. Bij de 2-2 zat hij, de scheidsrechter, er mogelijk naast. Ties leek de bal met de hand mee te nemen, echt duidelijk was het niet, en schoot onberispelijk binnen (2-2). Net voor rust werd ook het derde doelpunt gemaakt. Ties schoot opnieuw de bal binnen. De vlag was echter omhoog en de scheidsrechter kon niet anders dan buitenspel geven. Ook Teun had net voor de rust de 3-2 op zijn schoen. De bal ging naast. Een doelpuntrijke eerste helft met twee hardwerkende ploegen.

De tweede helft was van mindere schoonheid. De Bataven wilde wel maar kon geen vuist maken. Een positieve mindset bij alle Oranjegezinden had net het zetje kunnen zijn om het derde doelpunt te maken. De frustraties en ongeduld overheerste echter. De bal ging onvoldoende rond. GVA hoefde niet en creëerde niets. Het puntje voelde als een overwinning. De Bataven moest ook genoegen nemen met een gelijkspel, de vierde, de bekerwedstrijd meegeteld, op rij. Het kampioenschap is hiermee ver(der) weg. Met de juiste instelling, spirit en inzet en een goed vizier is er wel nog hoop. De laatste twee wedstrijden moeten dan gewonnen worden, waaronder de laatste tegen de huidige nummer 1.

Het is wel even wachten want 11 mei staat de volgende wedstrijd pas op het programma. ZZC’20 uit Zelhem komt dan op bezoek.