Tegen wie speelt De Bataven? (ST: UB/GWVV/NVC/SDOUC/Etten JO17-1 – De Bataven JO17-1 (0-4))

tel. 0315-681084

Op voorhand was het al snel duidelijk dat het onduidelijk zou zijn of de wedstrijd door kon gaan. Een aantal auto’s hadden een andere bestemming dan het sportveld van SDOUC. Gelukkig was iedereen op tijd aanwezig voor wat op papier een mooie wedstrijd moest gaan worden. Beide teams hadden een keer gewonnen, een keer verloren en een keer gelijk gespeeld. De Bataven startte goed aan de wedstrijd die zeker de eerste helft geen wedstrijd genoemd kon worden. De Bataven werkte net als vorige week hard. Nu ging de bal van voet naar voet en werd er rustig een aanval opgezet. Er was een goede opbouw. Na tien minuten volgde de beloning. Waar soms de doelpunten nog wel eens uitblijven was het, nadat Vince de bal goed afpakte, Teun die de 0-1 binnenschoot. De keeper daalde te langzaam naar de grond. De bal ging er onderdoor. Niet veel later gaf Vince weer het goede voorbeeld en stuurde Hein de diepte in. Hij vond Siem die nu wel een alerte keeper op zijn pad kreeg.

Een kwartiertje later was het opnieuw raak. Levi draaide goed weg over rechts en had een voorzet op maat. Precies op het hoofd van Teun waarbij natuurlijk vermeld moet worden dat Teun zeer goed inliep. De bal spatte van het hoofd waarna de bal het net zocht (0-2). Even later was het de Siem die achterin staat die het van afstand probeerde. De bal vliegt net over. Het was duidelijk dat De Bataven scherp was. Ging de bal niet over rechts dan ging de bal wel over links waar Yven en Siem het veld goed breed hielden. Tycho, Keano en Nigel kregen daardoor de ruimte het spel te verdelen. De aanvallers werden vaak gevonden. Net voor rust was er weer de beloning. Een harde bal werd gestopt door de keeper. Levi stond klaar voor de rebound (0-3). SDOUC had de eerste helft niets in te brengen en raakte iets wat gefrustreerd.

De tweede helft was een ‘totaal’ andere dan de eerste. Niet anders was het goede spel van De Bataven en de inzet die zij leverde. SDOUC was echter feller uit de kleedkamer gekomen en hadden geen zin in een totale zeperd. In de tweede helft kreeg Stijn het dan ook een stuk drukker. Met goed werk hield hij zijn goal schoon vandaag.

De scheidsrechter had het de tweede helft ook lastiger. Na een zeer goede eerste helft had hij duidelijk moeite met alle gebeurtenissen op het veld. SDOUC mocht (te) veel. Gelukkig hield De Bataven het hoofd koel. Seth speelde zich vrij en bracht met een steekpass Ties in stelling. De keeper stond in de weg. Niet veel later was het Ties met een vlammend schot dat op de lat uiteenspatte. Ook met doelpunttechnologie was het geen goal. Het had meer verdiend. Boy liet ook duidelijk zijn voeten spreken op het middenveld terwijl Milan inmiddels binnen de lijnen SDOUC zover mogelijk van de eigen goal afhield.

Met nog een kwartier te gaan viel het bevrijdende doelpunt. Bij een uitbraak had Teun zijn vizier op scherp staan. Van afstand schoot hij beheerst de bal fraai over de keeper. Met zijn derde werd de eindstand op het scorebord gezet. De 0-4 bleef er overigens niet lang staan. Nog geen vijf seconden na de wedstrijd werd de afstraffing er alweer vanaf gehaald en stond het weer 0-0. De Bataven had prachtig voetbal laten zien en wist zich prima te belonen op deze plezierige voetbalmiddag.

In een dergelijke vorm moet DVV volgende week op Sprotpark Walburgen goed te doen zijn.