De Bataven deelt punten met angstgegner (Sc Westervoort JO17-1 – De Bataven JO17-1 (2-2))

tel. 026-3118876

Elke wedstrijd kent zijn eigen verhaal en laat zich niet altijd in woorden vatten. De wedstrijd van deze dag was iets beladen. In de tweede fase waren de teams elkaar tegengekomen waarbij de punten in Westervoort waren gebleven. In de beker ging De Bataven verder ten koste van Westervoort en nu een wedstrijd in fase drie. De Bataven doet goed mee bovenin. Westervoort doet goed mee onderin. Kortom, de punten zijn voor beide teams hard nodig.

De Bataven kwam al vroeg op voorsprong. Teun maakte binnen vijf minuten de 0-1. Westervoort kon echter snel iets terugdoen en zo bleef lang de 1-1 op het niet werkende scorebord staan. Het spel golfde namelijk op en neer zonder dat een van de teams aanspraak kon maken op meer.

In de tweede helft was het weer De Bataven dat op voorsprong kwam. Opnieuw tekende Teun voor het doelpunt (1-2). Daarna gingen de jongens in het oranje op zoek naar meer. De kansen kwamen, meer dan eens, maar het vizier stond zoals wel vaker dit seizoen niet scherp genoeg. Met een marge van een doelpunt hangt een gelijkspel in de lucht. Met wat frisse manschappen kon Westervoort inderdaad eenmaal de linies breken. Een dood spelmoment werd De Bataven fataal. De volle buit ging niet mee naar Gendt. De punten werden gedeeld. Van een angstgegner is dan ook geen sprake, maar lastig hebben de beide teams het wel met elkaar.

Volgende week staat de derby tegen GVA op het programma op Sportpark Walburgen. Ook GVA kent een wat moeizame derde fase. De punten zullen weer belangrijk zijn voor de beide teams.