De Bataven kent opstartproblemen (De Bataven JO17-1 – Warnsveldse Boys JO17-1JM (1-2))

tel. 0481-420007

De Bataven JO17-1 heeft zich via een sterke seizoensopening in de eerste fase zichzelf beloond met het spelen in de hoofdklasse. In fase twee is gebleken dat het niveau in de hoofdklasse duidelijk hoger is dan in de eerste klasse. Toch kon De Bataven, ondanks het uitblijven van wekelijke punten, goed mee. De wedstrijden die verloren gingen, gingen maar net verloren. De punten die gepakt werden waren verdiend. Kortom, de verschillen waren klein en doorgaan in de hoofdklasse was eigenlijk geen vraag.

De derde fase is bedoeld om te oogsten. Het geleerde in praktijk brengen en hopelijk de (verdiende) punten pakken. De Bataven begon de derde fase dan ook sterk. Met een goede inzet werden de Warnsveldse Boys onder druk gezet. De Bataven kreeg kansjes en had niets te vrezen. De boys in het groen-wit konden de helft van de Bataven het eerste kwartier niet vinden. Een moment van onachtzaamheid bracht de wedstrijd in beweging.

Een terugspeelbal, althans dat het moeten zijn, werd door de verdediging gemist. Warnsveld (Wiebe) was alert en ging ervandoor. Tegen de verhouding in was het ineens 0-1. Een leerpuntje dat toch nog verder opgepakt moet worden.

De Bataven zat op zich in een goede flow. Nog geen twee minuten later was de stand recht getrokken. Levi speelt de bal goed in, Teun draait om zijn as en heeft zijn vizier scherp staan (1-1). De Bataven ging vervolgens voor meer en bleef aanvallen. De kans(jes) blijven. Voor rust had het 2-1 of 3-1 kunnen zijn. Net voor rust ligt bijvoorbeeld de intikker klaar. Het zag er heel simpel uit vanuit de andere kant van het veld maar de bal gaat er in een keer, twee keer en zelfs in drie keer niet in. Toch blijkbaar een lastige bal.

In de twee helft bleven de kansen komen en bleven gemist worden. Hoeveel heb je er nodig om op voorsprong te komen? Opnieuw een leerpuntje dat aandacht behoeft. Ook in fase twee waren er immers kansen genoeg. Toch werd er te weinig gescoord om de drie punten mee te nemen. Zeker als de tegenstander de spaarzame kansen wel benut. Nu ook weer. Warnsveld was ook in de tweede helft, hoewel wat meer dan in de eerste helft, weinig op de helft van De Bataven te zien. Toch weten ze de 1-2 te scoren. Een corner wordt door iedereen gemist behalve Bowe.

Gelukkig was er nog circa twintig minuten de tijd de stand recht te trekken. Helaas was de passing niet altijd zuiver, werden ballen vanuit rare hoeken met de buitenkant voet gespeeld, waren enkelingen met zichzelf of de tegenstander bezig en leek de echte wil om te winnen in de kleedkamer achtergebleven te zijn. Jammer, want De Bataven had opnieuw laten zien thuis te horen op dit niveau wanneer zij tezamen ervoor willen gaan, vanuit eigen posities blijven voetballen en de inzet en focus tot het einde volhouden.

De volgende competitiewedstrijd laat even op zich wachten. Genoeg tijd dus om tijdens trainingen de (leer)puntjes te vinden voor op de i. Tot die tijd wacht ergens nog een bekerwedstrijd tegen Beuningse Boys.  Op papier een mooie tegenstander om aan het zelfvertrouwen te werken.