Nijmeegsestraat 65 B
6691CM
GENDT
tel. 0481-420007

Soms kan de vraag gesteld worden wat een team in de Hoofdklasse doet. Verwacht mag worden dat er aantrekkelijk voetbal gespeeld kan worden. Bal van voet naar voet, steekpassjes op maat, voorzetten voor de goal en een (fraaie) afronding. Vandaag was het spel van een ander type. Lange ballen, snel thuis. De tegenstander van De Bataven had de mazzel dat zij snel op een 0-1 voorsprong kwamen met deze ‘tactiek. Met wat pech voor De Bataven kreeg een speler van VVG’25 de bal rond de middenlijn voor zijn voeten. Voet er tegen en rammen maar. De bal zeilde over de keeper heen.

De Bataven probeerde een andere tactiek maar volgde het spelsysteem van VVG’25 met grote regelmaat. Het was waardoor geen sprankelende wedstrijd. De jongens van De Bataven bleven de hele wedstrijd op zoek naar de gelijkmaker. Wanneer deze zou vallen zou het gedaan zijn met VVG’25. Zij lieten niets zien maar hoefde ook niet. De inzet van De Bataven was tomeloos. Ze bleven gaan en proberen. Kansjes waren er ook maar echt gevaarlijk was het niet. De toeschouwers begonnen net te denken dat de drie punten, weliswaar onterecht, naar Gaanderen zouden gaan maar hadden buiten de blessuretijd gerekend. In blessuretijd kreeg Levi in de zestien de bal voor zijn voeten. Met wat geklutst was het raak (1-1). De Bataven maakte zich klaar voor het laatste slotoffensief. VVG’25 moest gekraakt worden en er was genoeg oponthoud geweest in de wedstrijd. De tijd was echter om. Al met al een meer dan verdiend punt op basis van de geleverde energie en inzet.

Volgende week volgt de wedstrijd in Ulft tegen ST: UB/GWVV/NVC/SDOUC/Etten JO17-1 (op het terrein van SDOUC). Met dezelfde inzet, zonder snelle tegengoal en met eigen voetbal kan een mooie wedstrijd verwacht worden.