BATAVEN 4 OPENT SEIZOEN MET 4 PUNTEN UIT 2 WEDSTRIJDEN.

Mannen zondag, 4, 4e klasse 06

28 september 2014 9:30

Na gelijkspel tegen Veluwezoom, wordt RKHVV ruim verslagen.

Door: Nr.5

Vorige week speelde Bataven 4 een onnodig moeizame openingswedstrijd uit bij Veluwezoom 2. Na snel op een 0-2 voorsprong te zijn gekomen door 2 doelpunten van Jordan in de eerste 20 minuten, kwam Veluwezoom terug in de wedstrijd door vlak voor rust de 1-2 te maken. In de 2e helft kon de Bataven niet echt vat meer krijgen op de wedstrijd en moest ook de 2-2 nog geïncasseerd worden.

Vandaag was RKHVV 4 de tegenstander waartegen we, na de teleurstellende seizoensouverture, wat recht te zetten hadden. Vanaf het begin van de wedstrijd werd RKHVV dan ook onder druk gezet en dat leverde direct goede kansen op. Na zo'n 10 minuten werd de score geopend door Rick die vanaf 20 meter met een van zijn befaamde schoten het net aan het trillen bracht, 1-0! Daarna bleef de Bataven wel aandringen en kansen creeeren, maar die werden helaas niet omgezet in doelpunten. De 2-0 van Jorg na zo'n 35 minuten was echter een prachtige goal. Jorg onderschepte de bal net over de middellijn, zag de keeper te ver voor zijn doel staan, haalde uit en zag de bal zo'n 40 meter verder net onder lat door het doel in zeilen. Dat gaf hem waarschijnlijk veel vertrouwen want ook de 3-0 vlak voor rust en de 4-0 en 5-0 in de eerste tien minuten van de 2e helft kwamen op naam van Jorg. Vervolgens was het de beurt aan Luuk die ook nog een duit in het zakje deed en de score op 6-0 bracht. Na de 6-0 en met nog 25 minuten te spelen verslapte het spel van de Bataven iets, waardoor RKHVV de 2 buitenkansjes die ze kregen niet onbenut liet en binnen een tijdsbestek van 5 minuten ‘terugkwam' tot 6-2. Dat was voor de Bataven het moment om toch nog even aan te zetten, Rick nog tweemaal in stelling te brengen en de eindstand te bepalen op 8-2.

Opstelling: Björn Gertsen, Barry de Vries (70' Tom Elbers), Pieter Wegh, Bryan Schmidt, Danny Peters, Tom Elbers (45' Rob Hendriks), Gwen Peters, Luuk Besselink, Geoffrey Wiltink (45' Kevin Kersten), Jorg Peters (75' William Witjes), Rick van Merm.

Doelpuntenmakers: Rick van Merm 1-0 (10'), Jorg Peters 2-0 (38'), 3-0 (43'), 4-0 (51') en 5-0 (54'), Luuk Besselink 6-0 (66'), RKHVV 6-1 (73') en 6-2 (78'), Rick van Merm 7-2 (87') en 8-2 (89').