Doelpuntenfestijn blijft uit in de beker bij De Bataven (De Bataven JO17-1 – Sc Westervoort JO17-1 (1-0))

tel. 0481-420007

De Bataven had in de tweede fase van het seizoen de eerste overwinning in de Hoofdklasse binnen handbereik tegen Sc Westervoort. Toch ging in november vorig jaar Westervoort met de drie punten aan de haal met een 5-3 overwinning. Deze zaterdag staan de beide teams weer tegenover elkaar maar dan in Gendt, voor de beker, met eerste klasse regels.

Bij aanvang van de wedstrijd was hier duidelijk al sprake van. Kurt die al een tijdje meetraint was voor deze wedstrijd wel speelgerechtigd. In de spits was hij op zoek naar een doelpunt waarbij Ties en Levi over de flanken voor de aanvoer van ballen aan het zorgdragen waren.

Op het middenveld was de altijd actieve Seth goed bezig met ballen veroveren en met het helpen van gevaar stichten. Tycho terug van een lange vervelende blessure was meer controlerend op het middenveld tezamen met Keano. Achterin was vertrouwd met Hein, Siem, Milan en Vince. Zij hadden het eerste deel van de wedstrijd weinig te doen of juist veel afhankelijk van hoe je er naar kijkt. De Bataven zat fel op de bal, liet Westervoort niet opbouwen en was ondertussen op zoek naar een verdiende treffer. Een verdienste van alle jongens in het nieuwe oranje. Dit spel smaakt naar meer.

Het eerste doelpunt had snel kunnen vallen. Seth mocht na een goede corner opnieuw voorzetten. De bal kwam bij de tweede paal om binnengekopt te worden. Helaas was de bal lastiger dan van de zijkant te zien. Siem vond het zijnet. Niet veel later kwam de enige echte kans van Westervoort in de eerste helft. Westervoort weet uit te breken en de organisatie van De Bataven te ontregelen. Uiteindelijk kan een speler op links de zestien in. In de opstelling ontbrak nog een naam maar stond wel degelijk op het veld. Met een goede redding wist Stijn Westervoort van het scoren af te houden.

Rond minuut twintig kwam dan toch het eerste doelpunt. Hein weet met Levi de linkerkant van Westervoort te ontregelen waarna Kurt gevonden wordt. Een licht getoucheerd schot weet het net te vinden (1-0). Net voor rust kan de wedstrijd op slot. De Bataven schiet op goal, boem, nog eens boem en nog eens boem, maar boemboemboem leidt niet tot een comfortabele voorsprong.

De comfortabele voorsprong voor het duidelijk sterkere oranje moest dan maar in de tweede helft komen. Hein weet met de inmiddels ingevallen Nigel een goede aanval op te zetten. Levi wordt ingespeeld waarna de aanval onreglementair eindigt. De bal gaat op de stip. Helaas gaat de bal over en blijft de marge een doelpunt met alle spanning van dien. De goede voorzetten van Yven krijgen niet de gewenste afronding. Het harde werken van Wout voorin wordt niet met doelpunten beloond en de steekpassjes van Boy zijn goed maar missen ook het vervolg op meer. Halverwege is het eerste vlammetje in de pan. Een gele kaart in de eerste klasse (beker) betekent tien minuten rust. Er is even verwarring maar De Bataven weet de overtalsituatie niet uit te buiten. Aan het einde van de wedstrijd sloeg opnieuw de vlam in de pan. Westervoort zet nog een keer aan en weet zowaar een keer voor de goal te komen. Het levert niets op anders dan spanning. Waren er al wat irritaties (duwtjes, woorden, balletje wegschoppen), na een overtreding in de extra tijd, bestraft met een rode kaart, weten een aantal zich even niet te gedragen. Het is tevens het moment voor het eindsignaal. Een mooie, faire wedstrijd die De Bataven vroegtijdig had moeten beslissen blijft zo tot het einde onnodig spannend met onnodig een uitbarstinkje van puberhormonen. Een smetje op verder een fantastisch resultaat.

Het is nu wachten op wie de volgende tegenstander wordt in het bekertoernooi. Hopelijk wordt het een thuiswedstrijd, want net als in de nieuwe competitie (fase 3) komen niet alle tegenstanders uit de buurt.