De Bataven valt nipt ten prooi aan AWC (De Bataven JO17-1 – AWC JO17-1 (2-3))

Nijmeegsestraat 65 B
6691CM
GENDT
tel. 0481-420007

De Bataven kwam op de winderige zaterdag al snel op achterstand. Een verkeerde inschatting bezorgde AWC de 0-1. De Bataven bundelde echter de krachten en gingen op zoek naar de aansluiting. Levi zet vroeg druk, onderschept de bal en zet Teun vrij. De bal wordt net over gewipt. AWC zet ondertussen ook druk maar Milan en Siem grijpen op tijd in. Ook Hein en Vince zetten op tijd druk om het gevaar te neutraliseren. Net voor rust kan het 1-1 worden. Seth zet een sliding op tijd in, geeft een steekpass waarna Yven er vandoor kan. Teun komt net te laat.

Na de rust zette De Bataven gelijk druk op de tegenstander en domineerde op het speelveld. Een fijne vrije trap van Keano leverde gevaar op maar wordt net door iedereen gemist. Even later kan de wedstrijd er opeens anders uit zien. De spits van AWC gaat over de knie van Milan. De scheidsrechter kan niet anders dan fluiten. Na het volgende fluitje mag aangelegd worden voor de penalty. De blik van Stijn doet de AWC-speler verstijven. Pff, de bal gaat over. De Bataven kan verder op zoek gaan naar een doelpunt. In de veertiende minuut valt deze dan eindelijk. Een cornerbal van Nigel wordt door iedereen behalve Teun gemist (1-1). AWC raapt zich bijeen en weet een paar minuten later een mooie aanval op te zetten. De Bataven wordt goed uitgespeeld en AWC weet de 1-2 binnen te schieten. De Bataven reageert daarna goed. Een een-tweetje tussen Hein en Wout levert gevaar op. De keeper is er net op tijd bij om in te grijpen. Even later maakt Yven een goede beweging, geeft een steekpass en Teun die eerder bij de bal is dan AWC gaat over de knie. Deze penalty wordt goed binnengeschoten door Teun (2-2). De Bataven maakt het zichtzelf moeilijk. Een minuut later wordt verkeerd uitverdedigd. De bal gaat door het midden waar een AWC-speler geen moment aarzelt. Vanaf 30 meter wordt de 2-3 op het scorebord gezet. De Bataven staat onnodig met het betere van het spel op achterstand. In de slotminuut weet Boy Ties nog in stelling te brengen. Het zijnetje wordt gevonden. Niet voldoende voor een punt, terwijl drie punten ook meer dan verdiend zouden zijn.

Kortom, een teleurstelling voor de spelers en begeleiding van De Bataven JO17-1, maar de veerkracht en inzet die ze toonden bieden perspectief voor de komende wedstijd(en).