De Bataven zet goede lijn niet door (RKHVV JO17-1JM – De Bataven JO17-1 (3-2))

Blauwenburcht 1
6852NS
HUISSEN
tel. 026-3251134

De Bataven had vorige week, niet eens verrassend en dik verdiend, gewonnen van Bemmel. Op basis van de ranking een goede tegenstander. Met RKHVV deze zaterdag als tegenstander staat volgens de ranking op papier een makkelijkere wedstrijd op het programma voor de jongens in het oranje.

Op papier, want na dertig minuten is de stand 1-1. RKHVV komt al snel op voorsprong maar De Bataven weet tijdig zijn rug te rechten met een doelpunt van Teun.

Op slag van rust krijgt De Bataven een paas kansjes. Seth weet op de been te blijven en krijgt de bal bij Teun.  Levi staat vrij en wordt gevonden. De bal gaat niet ver genoeg de hoek in. Even later mag Seth zelf schieten. Het schot is niet krachtig genoeg. De 1-2 valt op slag van rust. Keano stuurt Levi op rechts de diepte in. De voorzet is op maat. Teun stuurt de bal tussen de ballen het net in. Een heerlijke ruststand ware het niet dat er nog niet gefloten is voor de rust. Een slechte bal van De Bataven wordt op waarde geschat door RKHVV. De verre hoek wordt gevonden (2-2).

De tweede helft was een vervolg op de eerste helft. Veel slordige, onnauwkeurig ballen en net te laat reageren op acties van de tegenstander. Het heilige vuur ontbrak (over en weer overigens). Niet dat niets lukte. Yven kwam over rechts goed door. De voorzet was eveneens goed maar RKHVV kon tijdig het gevaar keren. RKHVV viel ook aan maar Stijn bracht redding al had hij eenmaal de hulp van Seth op de doellijn nodig. Gelukkig is het een teamsport en moet je het samen doen. De Bataven dacht de wedstrijd naar zijn hand te kunnen zetten. Teun brak na een steekpass van Seth door de verdediging en vond de keeper buiten de zestien op zijn pad. De scheidsrechter beoordeelde het als een ongelukkige botsing. De keeper mocht blijven staan. Terecht (?), oplossen in het niets kan ook niet. Even later was het echter 3-2. Een beetje slapjes en wat lomp verdedigd, gevolgd door gemopper was in de inleiding.

De Bataven moest de achtervolging in. De Bataven strijdt namelijk met RKHVV om de punten om van de laatste weg te blijven. Keano was met een vrije trap dichtbij de gelijkmaker. Siem had met een vrije trap bijna het hoofd van Teun gevonden. Het was het net niet met RKHVV als gelukkige tegenstander.

Volgende week wacht opnieuw een tegenstander uit Huissen. Ditmaal zal er in Gendt gevoetbald worden tegen Jonge Kracht.