De Bataven laat drie punten liggen in Westervoort (Sc Westervoort JO17-1 – De Bataven JO17-1 (5-3))

tel. 026-3118876

Niets is zo veranderlijk als het weer. Bijna dan, want de wedstrijd van deze zaterdag laat ook twee gezichten zien.

In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht. De dreigende bui waaide over en het zonnetje kwam door. De Bataven ging op zoek naar het eerste doelpunt. Westervoort speelde mee maar kon geen enkel gevaar stichten.

Het eerste gevaar was een steekpass van Seth op Teun. Het resulteerde in een hoekschop. Niet veel later kwam er gevaar uit een terecht gegeven vrije trap. De kopbal ging net naast. In de zeventiende minuut werd het dan toch 0-1. Levi en Ties zette goed door. De verdedigers werden aan de kant gezet. Teun, een echte spits, denkt niet na en mikt goed binnen.

De Bataven voelt dat er meer te halen valt. Ties stuurt Yven de diepte in. Levi staat vrij maar de keeper herstelt goed. De daarop volgende cornerbal van Seth belandt op het hoofd van Keano, net over. Na dertig minuten komt Westervoort er voor het eerst echt uit. Een lange bal wordt in de lucht gemist en Westervoort is er vandoor. Milan zet vervolgens de sliding in. Het hindert de aanval maar de aanval is niet geweken. Siem is op tijd om de bal weg te jagen en voorkomt dat Stijn in actie moet komen. Een klein missertje dat collectief wordt opgelost. De Bataven blijft het daarna, iets te enthousiast, proberen. De duels zijn voor de scheidsrechter net te fel waardoor veelvuldig het fluitje klinkt. Net voor het rustsignaal klinkt ook weer het fluitje, ditmaal voor een doelpunt. Vince onderschept de bal, Hein zet goed door en bezorgt de bal bij Teun die zich vrij draait en opnieuw goed mikt 0-2. Het rustsignaal volgt gelijk.

De tweede helft begint met een vuiltje in de lucht voor Westervoort. Wout, inmiddels tussen de lijnen, wil zich gelijk laten zien. Met de bal gaat hij de zestien in. Westervoort kan hem alleen tegenhouden door hem aan zijn arm te trekken. De bal gaat op de penaltystip. Teun weet hier raad mee en zo staat het binnen een minuut 0-3.

Na tien minuten verandert het spreekwoordelijke weer. Westervoort, die wat oudere spelers inbrengt met wat meer fysiek en sluwheid, kruipt uit haar schulp. De scheidsrechter laat zich foppen. Een speler struikelt, roept au en krijgt zowaar een vrije trap op een vervelende plaats voor De Bataven. De vrije trap wordt in de korte hoek binnengeschoten (1-3). De Bataven verliest langzaamaan haar geduld en laat zich meeslepen in het onrecht. Zeker wanneer de scheidsrechter een penalty aan Westervoort geeft. Opnieuw maakt Westervoort gebruik van haar sluwheid. Vallen plus au-roepen is fluitje. Onwaarschijnlijk maar waar ligt de bal op de stip. De penalty is hard en zuiver 2-3. De Bataven is de weg kwijt en gaat mee in de lange ballen en de fysieke strijd, terwijl rust bewaren, de bal het werk laten doen en niet laten afleiden door randzaken juist het sterke punt van De Bataven zouden moeten zijn. Bijna werd er weer een penalty gegeven. Het is duidelijk een overtreding maar net buiten de zestien. De 3-3 ligt vervolgens in de goal maar wordt (terecht) afgekeurd voor buitenspel. Even later is het dan toch 3-3. Ditmaal een goede aanval door het midden van Westervoort. Een goede aanval beloont met een doelpunt. De Bataven is van slag. Een kopbal naar de keeper mist vaart en drie man van Westervoort zijn er als de kippen bij. Wie van de drie gaat scoren was nog de vraag. Voor Westervoort de goede want de scheidsrechter fluit niet voor buitenspel (4-3).

Nigel en Boy zetten druk naar voren. De Bataven zet alles op alles en krijgt diep in blessure tijd een grote kans. Seth wordt binnen de zestien onderuit geschoffeld. Duidelijk een penalty maar pijn hebben met tranen in de ogen is niet hetzelfde als vallen en au roepen. Tot grote verbijstering, eigenlijk van iedereen, resteert een hoekschop. De scheidsrechter durft het nu niet aan. In plaats van een mogelijke 4-4 leidt de counter tot de 5-3 voor de statistieken. De wedstrijd is klaar.

Sc Westervoort komt met hulp van de bank, scheidsrechter en de zelf opgelegde druk van De Bataven goed weg en gaat met de drie punten aan de haal. Beterschap aan de speler met schade aan de knie. Volgende week een derby thuis tegen Bemmel. De punten zijn meer dan welkom na de verloren punten tegen AWC en Sc Westervoort.