1 - 1

SDOO D1

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 06

27 september 2014 8:30

Zaterdag 27 september 2014, Vandaag moesten de mannen van de D2 wederom tegen SDOO D1. Deze tegenstander mochten we onlangs al ontmoeten voor de KNVB-beker. Toen werd het 1-1. Vandaag maar eens zien of dit een terechte uitslag was.

Door: José Kregting

We begonnen in een klein wereldje. Rond 08.30 uur kon Sander net de bomen achter het doel van de tegenstander zien, maar de scheidsrechter vond dat het te doen was en gaf kort na 08.30 uur het startsignaal voor de wedstrijd.

De jongens van SDOO gingen fanatiek van start en maakten het de verdediging van de Bataven erg lastig in de beginfase van de wedstrijd.

Met wat kunst en vliegwerk kon de verdediging de nul vasthouden. Rond de 20e minuut kwam er dan eindelijk een corner voor de Batavenmannen, maar helaas zonder resultaat, de stand was nog steeds 0-0. Met deze stand gingen we uiteindelijk ook de rust in. Beiden ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd, waarbij SDOO aan het begin domineerde, maar de Bataven goed terugvocht en gebrand was om de drie punten in Gendt te houden.

Kort na de rust is het wederom SDOO die doelman Sander op de proef stelt. Sander laat zich niet kennen en doet waar hij voor staat; de bal er uit houden!! Het spel wordt grimmiger, beide ploegen laten zich niet kennen. Uit een aanval van de Bataven krijgt Boris een prachtige kans, maar kan deze helaas niet benutten. Het lukt de voorhoede niet om de ballen in het net te krijgen.

Halverwege de 2e helft weet een aanvaller van SDOO dan toch de bal achter de lijn van de tegenstander te schieten en komt de Bataven op een achterstand van 0-1.

Dit laten de Batavenmannen niet op zich zitten en vechten als leeuwen om in ieder geval weer op een gelijk spel te komen en dat gaat uiteindelijk lukken. Eerst heeft Rens een prachtige kans om te scoren, maar het lijkt wel of de bal er niet in mag vandaag.

Uiteindelijk is het Boris die vanuit een corner de stand op 1-1 weet te brengen.

Het blijft tot de laatste minuut spannend. Het gaat niet zonder slag of stoot, maar als de scheids voor de laatste keer fluit en het spelletje is gespeeld blijkt een gelijkspel een terechte eindstand.

Hard gewerkt mannen. Jullie hebben het koppie niet laten hangen, maar tot de laatste minuut gevochten voor wat jullie waard zijn. Klasse.