Inzet wordt uiteindelijk beloond (SML JO17-2 – De Bataven JO17-1 (1-6))

1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 04

Kemperbergerweg 11 B
6816RM
ARNHEM
tel. 026-3707670

Een iets wat kort veld, in ieder geval optisch want nagemeten is het niet, goals die niet recht tegenover elkaar staan, een doorhangende lat, kleine kleedkamers met gezamenlijke douche voor de hele vereniging. Kortom. een bijzonder sportcomplex dat heerlijk in het zonnetje lag te wachten op een mooie wedstrijd.

De Bataven, helaas zonder Tycho (beterschap!), ging er vanaf het begin vol in. SML kreeg (g)een kans, De Bataven des te meer. Gevolg na de eerste helft was dat de keeper van SML de man van de wedstrijd is (in ieder geval de eerste helft).

De eerste poging was van Teun na zeven minuten. De daaropvolgende corner van Ties kwam keurig op het hoofd van Teun. Net naast. Even later wacht Yven net te lang met zijn schot. De verdediger kan het schot blokken. Stijn krijgt zowaar de bal. De bal gaat van Stijn naar Seth naar Keano en dan Ties voor de goal. Keeper redt. Opnieuw aanval met Keano en Ties met een reddende keeper. Ondertussen maakt Stijn het even spannend aan de andere kant. Hij wacht met een extra stapje maar is toch op tijd. Seth op Keano en daar is Teun maar ook weer de keeper. Het zit niet mee. Ties op de keeper. De keeper groeit in de wedstrijd. De harde schoten gaan onvoldoende de hoek in om het heel moeilijk te maken. Hij heeft ze steeds totdat Teun over links de aanval zoekt. Ditmaal niet hard op de keeper maar een voorzet op maat. Wout schuift beheerst binnen (0-1). Op aandringen van Delano hebben Wout en Keano even van positie gewisseld. Wat een omzetting.

De Bataven kan niet lang van de voorsprong genieten. SML gaat vanaf de aftrap gelijk naar voeren. Wordt de buitenspel net wel of net niet opgeheven. De vlag gaat niet omhoog, het fluitje klinkt wel omdat de bal de doellijn passeert (1-1).  Even later passeert de bal opnieuw de doellijn bij Stijn. Een rebound wordt binnengeschoten, maar vanuit buitenspel met vlag ophoog. Kortom, even schrikken zo op het einde van de eerste helft.

Ook in de tweede helft was het even wachten op doelpunten. De inzet wordt echter beloond. Siem, Milan, Hein en Vince vormen een sterk blok achterin. SML krijgt in de tweede helft nauwelijks een kans om aan te vallen. De bal zou iets eerder overgespeeld kunnen worden. Dit geldt overigens ook voor de overige linies. Met ‘eenvoudiger’ wordt het resultaat waarschijnlijk nog beter. Na een kwartier ging het snel. Nigel wordt net buiten de zestien neergehaald. Keano mikt op de goal. De keeper heeft de bal wel of niet, Vince raakt de bal wel of niet, de verdediger van SML doet ook iets. Conclusie is in ieder geval dat de keeper met bal in de goal ligt (1-2). Even later maakt Teun dan toch zijn doelpunt. Na zwak verdedigen en sterk aanvallen verschalkt Teun de in de steek gelaten keeper (1-3). De smaak is te pakken. In vier minuten valt ook doelpunt nummer drie. Vince en Ties zetten een een-tweetje op terwijl Boy voor de rugdekking zorgt. Makkelijk voetballen met mooi resultaat. Vince rondt af (1-4). De overwinning lijkt binnen. SML begint te mopperen en de duels worden (over en weer) wat harder. Het blijft uiteindelijk vriendelijk genoeg met een fijn doelpunt van Levi. De rebound wordt goed binnengeschoten (1-5). Ties zorgt voor het slotakkoord. Levi zet voor, SML legt de bal op de zestien en Ties schiet raak (1-6). Een mooie einduitslag.

Volgende week de derby thuis tegen GVA. Na het gelijkspel tegen Spero zaterdag heeft GVA wellicht het goede moraal. De Bataven staat echter fier aan kop dus ook moraal genoeg. Het kan een mooie wedstrijd worden. Tot zaterdag!