Bataven JO13-2

Timo Geurtjens (vrije trap)

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 06

20 september 2014 12:00

Zaterdag 20 september 2014 aanvang 12.00 uur, Nadat onze jongens een warming up hadden gedaan en de strompelde scheidsrechter op de middenstip stond werd er afgefloten voor de wedstrijd.

Door: Wilfred Witjes

Gelijk gaat Arnhemia vol aan de bak en krijgen al gelijk wat kansen die afgeslagen wordt door de Bataven. In de 7 min. een grote kans voor Arnhemia die door goed keep werk wordt gehouden door Sander. Dan gaan onze jongens in de aanval via een uitbraak maar, deze wordt gestopt door een tackle van Arnhemia Dan een vrije trap voor de Bataven op een gunstige plaats net buiten de 16 meter, Twan neemt deze en wordt net naast geschoten. De Bataven krijgt steeds meer grip op de wedstrijd de bal gaat van Timo naar Zion die de bal lekker in het netje weet te schieten 0-1 voor de Bataven. Arnhemia neemt de aftrap en gaat gelijk in de aanval en de Bataven moet verdedigen om Arnhemia van scoren af te houden.

Dit gaat niet zonder dat er een overtreding gemaakt moet worden, Arnhemia krijgt een vrije trap maar wordt gehouden door onze keeper. Na 14 min. Krijgt Arnhemia een grote kans maar door goed verdedigend werk van onze jongens wordt deze maar net naast geschoten. De jongens van Arnhemia beginnen dan steeds meer te klagen naar de scheidsrechter, die de jongens tot de orde moet roepen dat het gedrag niet getolereerd wordt. De Bataven weet hun spel goed te hervatten door een uitbraak van Timo die de bal past naar Ivar, maar net te hard is om nog binnen de lijnen te houden. Dan breekt er een speler van Arnhemia  door maar Wes weet door een goed blok te zetten deze aanval af te slaan. Maar dan door dat Arnhemia maar druk blijft zetten en de verdediging van de Bataven de bal maar niet goed weggewerkt krijgt, lukt het op het doel te schieten 1-1. Daarna gaat de wedstrijd verder met fysiek en met lichamelijk contact van de zijde van Arnhemia, zoals we dit al wel verwacht hadden, proberen zij zo de boven toon in de wedstijd te krijgen. Zo wordt Dylan gevloerd waar Theo met de waterzak aan te pas moet komen. Hij is nog maar net aan de kant en kan hij weer het veld in, want Zion is hard neergehaald. Nog geen 3 minuten later kan Theo weer het veld in zijn zoon Rens die met een flinke body check is neergehaald.  Als Rens weer wat is opgefrist kunnen we verder met een vrije trap deze wordt hoog genomen maar we kunnen deze net niet in het doel krijgen. Jammer maar toch met 1-1 naar de rust.

2e helft als we maar amper 3 minuten hebben gespeeld is het toch Arnhemia die druk begint te zetten op het doel van de Bataven, onze jongens krijgen de bal maar niet weg waardoor dus een kans ontstaat dat Arnhemia een schot lost op ons doel 2-1, jammer. Maar na 6 min. Spelen krijgt Rens nog een mooie kans maar de keeper weet deze bal te pakken. De Bataven krijgt steeds vat op de wedstrijd en weten toch lang op de helft van de tegenstander te voetballen. Maar dan toch door een vrije trap voor Arnhemia die hoog ingeschoten wordt het toch nog 3-1. Daarna krijgt Zion nog een goede kans, maar Zion weet deze helaas niet in het doel te schieten he wat een pech. Door een tackle in de 24 minuut krijgen wij een vrije trap deze weet Timo met een gericht shot binnen te schieten 3-2. Zou het dan toch nog kunnen de wedstrijd met een gelijk spel of met winst af te sluiten.

Roland roept tegen de verdediging dat vanaf dat moment 1 op 1 moeten gaan spelen om zo de druk op te schroeven bij de tegenstander. Dan komen er een paar goede kansen, maar het geluk is vandaag niet aan onze zijde Arnhemia krijgt een corner die ze weten binnen te schieten 4-2. Dan de laatste kans van de wedstrijd is voor Zion die helaas het doel mist.