Juliana’31 steekt De Bataven naar de kroon in Gendt (De Bataven JO15-1 – Juliana’31 JO15-1 (1-2))

tel. 0481-420007

Na de kleine teleurstelling van vorige week kon er deze zaterdag iets rechtgezet worden. Makkelijk werd het echter niet. Juliana’31 kwam duidelijk voor de punten. Een goed spelende ploeg, gewend aan het rond spelen van de bal. Dit in combinatie met snelle, grote, sterke aanvallers maakt het een gevaarlijk tegenstander. In de tweede minuut keek De Bataven dan ook tegen een achterstand aan. De aanvaller was gewoon te snel en had het vizier scherp staan (0-1).

De Bataven kan echter ook goed voetballen, heeft leuke spelers en de wil om ervoor te gaan. De tegenstander van vandaag was duidelijk sterker dan die van vorige week. De kansen waren spaarzaam maar wel aanwezig. Het was wachten op een vrije trap die de in 1-1 inluidde. Jort slingerde de bal hoog voor. De indraaiende bal ging richting het hoofd van Siem die ook met zijn hoofd richting de bal ging. Hij kopte fraai binnen.

Juliana’31 zette na een kwartier nog eens aan. Weer was er een goede omschakeling en waren de aanvallers de verdedigers te snel af (1-2). De Bataven kon voor de rust voor een gelijke stand tekenen. Er was weer een vrije trap. Deze keer ging de bal iets verder door. Jort controleerde goed en wilde binnen schieten. De verdedigers van Juliana’31 waren er op tijd bij zodat de keeper de bal kon keren.

Nadat enkele spelers van De Bataven vervelend geraakt werden op enkels en kuiten was het duidelijk tijd voor de rust.

De tweede helft stond in het teken van het maken van de gelijkmaker. Tijs hield met zijn verdedigers Mees, Thijs, Keano en Jurre goed stand in de tweede helft. Op het middenveld hadden Hein (deze week geen wedstrijdje bakfiets zitten :)), Koen, Seth, Boy en Jort genoeg duels te winnen. Wout kon na de tik op de enkel in de eerste helft niet meer verder. Voorin maakten Stijn, Jack, Siem en Yven het de verdedigers moeilijk maar net niet te moeilijk. Er kwamen wat kansjes maar het was niet voldoende om Juliana’31 uiteindelijk te breken.

Volgende week kan er revanche genomen tegen het lastige DIO’30.