De Bataven verschrikkelt zich in Groessen (De Bataven JO12-1 – Groessen JO12-1 (3-4))

Bataven JO12-1

3 - 4

Groessen JO12-1

1e klasse 6

29 februari 2020 10:15

Met vier weken vertraging is de competitie voor De Bataven JO12-1 dan eindelijk begonnen.

De Bataven vloog uit de startblokken. De reporter van dienst had de opstelling nog niet klaar of het eerste doelpunt lag er bij Groessen in. Julian zette pressie en Stijn kreeg de bal voor zijn voeten (1-0). Het leek wel te stormen de eerste vijf minuten. De bal ging heen en weer. Helaas voor de jongens in het oranje vooral voor de goal van keeper Tijs. Met kunst en vliegwerk, mazzel, geluk en doorzettingskracht bleef de voorsprong behouden ondanks de 1, 2, 3, 4 zeer grote kansen voor Groessen.

Maar goed. Met Tijs op goal en Roel, Giel en Ryan direct voor Tijs werd de goal schoon gehouden. De hulp van Yens, Seth en Julian was zeer gewenst. Groessen was net wat beter. Stijn maakte het de verdedigers van Groessen ondertussen lastig. Na de eerste vijf minuten ging de storm wat liggen. Het gras kon eens goed beoordeeld worden. Echt gras voor de verandering. Nat en hobbelig. Beide partijen hadden er last en profijt van. Het was vooral weer even wennen.

Aan het einde van het eerste kwart had Groessen de perfecte aanval gevonden. De middenvelder legde de bal even terug, zocht de diepte, kreeg de bal, goede voorzet, mooie afronding (1-1).

Het tweede kwart was gelijkwaardig. De Bataven won echter op punten. In zesde minuut scoorde Stijn namelijk zijn tweede van de dag (2-1). Niet veel later volgde nog een kansje. Hein ging over rechts en vond Seth. Zijn schot werd geblokt.

Het derde kwart was duidelijk voor Groessen. Goed gemikt en goed gebruik gemaakt van de wind werd de corner de goal in geslingerd (2-2). De Bataven was even van slag want twee minuten later was het Wes die met tiktak voor de 2-3 zorgde. De Bataven herpakte zich goed maar kon niet voorkomen dat Wes opnieuw scoorde (2-4). “Hij scoort normaal niet zo vaak”. Lekker dan. Na deze domper had De Bataven nog een goede vijftien minuten om orde op zaken te stellen.

Hidde en Roel waren nog de enige verdedigers. Julian schoof door. Twee spitsen moesten het verschil maken. De Bataven was even van slag met een mannetje minder achter in. Ze kwamen goed weg. Toch loonde de extra aanvaller. Stijn scoorde zijn derde van de dag (3-4). Nog een paar minuten voor een stuntje. Overall was Groessen wat beter maar de knietjes bibberde even aan het einde van de wedstrijd. Kon De Bataven de vierde ook maken? Iedereen kreeg het warm bij de ontknoping. Toch was het Groessen die de punten mee mocht nemen op deze bijzondere dag. Hoe vaak valt een schrikkeldag immers op zaterdag.

Volgende week een nieuwe tegenstander. CHRC uit Heelsum staat op het programma. Een onbekende ploeg voor De Bataven. Mooie uitdaging derhalve voor het halen van het (de) eerste punt(en).