Pfff, De Bataven pakt punt met zuidwestenwind (Arnhemse Boys Schuytgraaf JO12-1 – De Bataven JO12-1 (3-3))

Arnhemse Boys Schuytgraaf JO12-2

3 - 3

Bataven JO12-1

1e klasse 6

10 maart 2020 18:30

Pfff, en niet alleen vanwege de wind. Op de doordeweeks dinsdag, wanneer anders, stonden de jongens uit Arnhem ons op te wachten. De race tegen de klok was gewonnen. Er kon tijdig worden aangevangen.

De Bataven mocht met de wind in de rug beginnen. Een voordeel en nadeel tegelijk. De bal had genoeg vaart. Helaas ontbrak het af en toe aan zuiverheid zodat de bal een eenvoudige prooi werd voor de keeper. Toch was de keeper van ABS in minuut negen kansloos. Een overtreding op Tijs die anders dan anders niet op goal stond was de inleiding. Tijs schoot van afstand en met een lichte touch van een ABS jongen vloog de bal de goal in (0-1). Ondertussen had Hidde, die de eerste helft op goal stond bij De Bataven, het relatief rustig. ABS had het moeilijk met de wind tegen. Yens, Roel en Ryan konden de storm weerstaan. Tijs, Seth, Hein en Julian zorgde voor storm aan de overzijde. Toch was het af en toe oppassen. ABS had meer lengte en zette het lichaam er telkens goed tussen. Toch konden Wout, Giel en Stijn zeer regelmatig de bal oppikken. Wanneer de passing lekker loopt vallen de doelpunten ook. Seth vond Wout, Wout vond Stijn, Stijn vond het net (0-2). Helaas kwam ABS net voor de rust er over links goed uit. Net te snel, net teveel tijd, een mooie voorzet en goed binnen geschoten (1-2).

In de rust werd tegen beter weten in de wind verzocht te draaien. De mid-mid van ABS had de wind onder controle. Van afstand legde hij aan. Giel, die de tweede helft de keeper was, was kansloos tegen dit geweld (2-2). De  voorsprong was uit handen gegeven.

Even later zou het nog erger worden. De Bataven verslapte even en ABS stond vrij. De op het presenteerblaadje aangeboden kans werd verzilverd (3-2). De Bataven had een goede motivatie. Er werd gestreden. Wanneer de individuele actie even geparkeerd stond en het samenspel zege vierde had De Bataven de wedstrijd onder controle. De vreugde was dan ook groot toen een goede aanval over links perfect werd voorbereid. Hein soleerde naar binnen zag Wout klaarstaan voor de 3-3. Wout faalde niet. De vreugde smaakte naar meer. De Bataven ging dan ook op zoek naar de drie punten. Yens zat in de slotseconde er dichtbij. De corner belande via het hoofd op de lat. Pfff, net niet.

Het gelijkspel van de vorige wedstrijd werd gezien als een verloren wedstrijd. Dit gelijkspel werd gevierd als een overwinning. Topprestatie!

Zaterdag ontvangt DVOL de boys in orange. Op naar de driepunten. De traktatie ligt klaar.