Gekleurde bril (?) Tegenstander kampioen (De Bataven JO12-1 – Eldenia JO12-1 (3-6))

Bataven JO12-1

3 - 6

Eldenia JO12-1G

1e klasse 07

23 november 2019 10:15

Jort Haan

Denk niet wit denk niet zwart. Zeer actueel deze week en dat tegen een tegenstander die deze kleuren als clubkleuren heeft. De wedstrijd had het van beide.

De Bataven had wat goed te maken tegen Eldenia. De vorige wedstrijd tegen hen was vooral een wedstrijd tegen De Bataven zelf. Deze keer stonden de koppies er veel beter bij. De beloofde spekkie na een mooie wedstrijd tegen OSC was in de kleedkamer genuttigd en de beloning (de rest van de zak) lag klaar bij goed voetbal. Belangrijk was het voetballen in ruitjes. De inspiratie was er want na 30 seconden stond de 1-0 op het scorebord. De Bataven had een vrije trap gekregen na de eerste overtreding van de wedstrijd. Tijs schoot met een boogje raak.

De Bataven kon er niet lang van genieten. Binnen een minuut werd een goede aanval van Eldenia afgerond. Hidde die vandaag op goal stond als gevolg van een blessure bij Tijs was kansloos. Roel, Seth en Yens hadden het in het begin moeilijk met de tegenstander. De spelers van Eldenia waren snel en behendig. Ze wisten elkaar goed te vinden. Ook de middenvelders van De Bataven (Julian, Wout en Hein) waren zoekende. Niet veel later werd de 1-2 binnengekopt. De vreugde bij Eldenia was groot. Zou het kampioenschap vandaag binnengehaald kunnen worden? De Bataven had nog duidelijk andere plannen.

De Bataven ging op zoek naar de gelijkmaker. Het spel werd beter. Eldenia kreeg het lastiger. Weer was er een vrije trap voor De Bataven. Ditmaal stond Seth achter de bal en weer ging de bal vanaf de linkerkant met een boog de goal in (2-2). De Bataven kreeg bijna loon naar werken. Wout zette de bal voor op Hein. De bal ging maar net naast.

Eldenia staat niet voor niets bovenaan. Ze kunnen goed voetballen. In het tweede kwart maakte zij de 2-3 en de 2-4. Het derde doelpunt kwam met het nodige geluk tot stand. Het vierde doelpunt was verdiend vechtwerk in positieve zin.

In de tweede helft zou ik het met een oranje bril als minder vriendelijk willen omschrijven. Jammer dat voetjes of enkeltjes meegepakt worden, er het nodige trek- en duwwerk was of een te late sliding ook tot de tools behoren van Eldenia. De scheidsrechter floot goed waarna Eldenia zich vervolgens netjes konden ‘excuseren’. Wat mij betreft hoort dit, zeker op deze leeftijd niet, op het veld thuis. Bovendien hebben ze het helemaal niet nodig. Hulde aan De Bataven dat zij zich niet uit het veld lieten slaan. De Bataven bleef er voor gaan.

Ondanks de kritische noot ging Eldenia op zoek naar doelpunt vijf terwijl De Bataven op zoek ging naar nummer drie. Eldenia bereikte het doel eerder. De spits dook achter de verdedigers op en rommelde de bal met de hak het doel in (2-5). Ondertussen ging Seth over rechts op zoek naar zijn linkerbeen. De bal trof net geen doel. Julian probeerde het over links. Hein en Wout testte de verdedigers ook in een fase waarin Ryan, Roel en Yens het achterin op orde hadden. Eldenia kwam er minder doorheen en als ze er doorheen kwamen stond daar Hidde. Hij keepte goed tegen de aanstaande kampioen.

Aan het einde van het derde kwart was daar dan toch nummer drie. Tijs legde bal mooi klaar voor Seth die van afstand de 3-5 maakte. De Bataven wilde meer. Hein vloog over links en zette goed voor. Seth miste de bal op een haar. In het vierde kwart werd het slotoffensief ingezet. Hein op Seth, Seth op Julian, weer net niet. En daar waar het niet lukt…inderdaad (3-6). Eldenia mocht het kampioenschap meer dan terecht vieren. Bij deze dan ook op schrift: Gefeliciteerd!

Ook De Bataven mag zichzelf feliciteren. Goed spel, gezonde vechtlust en doorzettingsvermogen. De ruitjes werden gezocht en vaak gevonden. Zo ook de rest van de spekkies die in de kleedkamer verdeeld mochten worden.

Volgende week even rust en dan het slot tegen DVOL. Er valt nog een keer wat recht te zetten. De tweede plaats zit er nog in. Zouden er nog spekkies klaarliggen? Op 7 december weten we meer.