Afscheid in stijl (DVOL JO12-1 – De Bataven JO12-1 (3-2))

3 - 2

Bataven JO12-1

1e klasse 07

7 december 2019 11:15

Spoileralert: de tweede plaats is niet behaald. OSC moest met ruime cijfers verliezen en De Bataven moest met ruime cijfers winnen. Beide gebeurde niet.

De wedstrijd in Lent was een bijzondere. Helaas waren er drie spelers niet beschikbaar. Dan is het erg fijn dat Stijn J., even terug van weg geweest, onder de lat stond. Yven maakte zijn debuut in het eerste. Hij stond een groot deel van de wedstrijd in de spits en deed het meer dan verdienstelijk. Hij gaf zelf aan lekker gevoetbald te hebben. Het ging alleen veel sneller dan wat hij in de vierde klasse gewend is.

Behoudens de drie afwezigen waren er verder de vertrouwde namen. Ryan, Roel, Yens, Seth, Hein, Wout en Stijn T. maakte het team compleet.

De jongens van oranje waren gelijk gevaarlijk. Yven liet zich met een goed schot zien. De keeper blokte echter de bal waarna Hein de bal net naast werkte. Vervolgens had Seth het geluk niet aan zijn de zijde. De keeper blokte tweemaal. Toch viel in de eerste acht minuten de 0-1. Hein deed nog een poging maar het was Yven die tijdens zijn debuut met links de keeper passeerde na goed doorzetten van Hein.

De rest van het eerste kwart was De Bataven sterker. De Bataven deelde speldenprikjes uit maar kon de voorsprong niet uitbouwen. Dan geldt er een bepaalde wet, die overigens niet in mijn wettenbundels staat, dat de andere partij scoort. In het tweede kwart viel de 1-1 uit het niets. De Bataven herstelde zich wonderwel. Niet veel later veroverde Yven de bal waarna Stijn kon scoren (1-2). De Bataven bleef sterker in de eerste helft. Roel, Seth, Ryan en Yens hadden de aanvallers van DVOL onder controle. Julian, Wout en Hein werkte hard zodat ook de middenvelders weinig konden uitrichten. Stijn en Yven verstoorde de opbouw van achteruit. Mocht DVOL er al uitkomen dan stond daar Stijn.

Tijdens de thuiswedstrijd had De Bataven ook heel veel kansen gehad. En zoals gezegd wanneer de doelpunten dan niet vallen, vallen deze aan de andere kant. Ook het tweede doelpunt van DVOL was niet van grote schoonheid. De bal werd naar voren geschoten en in de kluts viel de bal in het netje (2-2).

De Bataven liet zich niet kennen maar de paal en lat stonden doelpunten in de weg. Ook de keeper van DVOL was een sta in de weg. Er werd hard gewerkt, geknokt voor de bal. Het harde werken kostte veel energie. Langzaamaan kon DVOL hier van profiteren. DVOL kwam beter in de wedstrijd en Stijn werd op de proef gesteld. Er waren een paar knappe reddingen. In het begin van het vierde kwart had De Bataven even niet het antwoord. DVOL stoomde op en scoorde 3-2. Opdat moment niet tegen de verhouding in. DVOL was sterker geworden en had gedurende een minuut of vijftien het veldoverwicht. De Bataven had echter de wil om te winnen en de aanval bleef gezocht worden. Achterin werd De Bataven hierdoor kwetsbaar. De Bataven bleef echter verder overeind. Ook DVOL bleef overeind. De deur zat op slot ondanks het aandringen van De Bataven. De seconden tikten weg en de score bleef gelijk.

Een mooie wedstrijd met kansen over en weer alleen het geluk niet aan de zijde van De Bataven. Een waardig afscheid van een seizoen met downs maar zeker ook met ups. De laatste wedstrijd(en) geeft (geven) vertrouwen voor de toekomst. We kunnen trots op onze mannen zijn.

Ondanks het goede spel zijn er geen spekkies uitgedeeld. Niet omdat ze niet verdiend zouden zijn maar om dat ze thuis waren blijven liggen.

Fijne feestdagen en op naar een nieuw mooi seizoen in 2020.