De Bataven staat met opgeheven hoofd drie punten af (De Bataven JO12-1 – Spero JO12-2 (3-4))

Bataven JO12-1

3 - 4

Spero JO12-2

1e klasse 07

2 november 2019 10:15

Nout Tates

De competitie had een paar weken stil gelegen. In deze tijd is er gewerkt aan het teamgevoel. Tijdens de trainingen is dit er nog niet altijd. De wedstrijd tegen Spero was de kans om het wel in wedstrijdverband te laten zien. Voordat het eerste fluitsignaal geklonken had moest het eerste dompertje verwerkt worden. Deze keer geen Stijn Schaars. Gelukkig wel weer ouders als trouwe supporters.

De Bataven was sinds zeer lange tijd weer helemaal compleet. Hidde en Roel hadden dan ook Giel weer achterin voor de ondersteuning. Op het middenveld waren Yens, Wout en Stijn van de partij. Julian startte voorin. De Bataven begon sterk aan de wedstrijd. Toch was het Spero die in de zevende minuut scoorde. De bal werd als een ei geklutst. Lars stond op de goede plek om de 0-1 binnen te schieten. Stijn gaf niet veel later een waarschuwingsschot aan Spero. Het was Seth, net binnen de lijnen, die met hulp van de keeper nog in het eerste kwart van afstand de 1-1 aantekende.

De wedstrijd golfde op en neer. Ryan was goed aan het verdedigen en Hein stoomde zeer regelmatig op. De bal ging vaak van voet naar voet. Toch werd er ook de lange bal gespeeld. Het was Spero die net voor rust op voorsprong kwam. Balverlies werd genadeloos afgestraft.

In de rust werden er lovende woorden gesproken. Natuurlijk mochten de puntjes op i, maar er werd hard gewerkt. Er was beleving. Het gevoel van het zit erin was aanwezig.

Binnen vijf minuten in de tweede helft was dit gevoel (even) verdwenen. Spero mocht vrij spelen en binnen no time lag de 1-3 en de 1-4 in het netje. De koppies gingen echter niet hangen. De Bataven rechtte de rug en zocht naar eerherstel. Er kwam af en toe tikkie takkie voetbal. Inspelen, passen, trappen, diepte zoeken en voorzetten. In dit rijtje hoort ook afronden. Het duurde echter even voordat Wout na flipperkastvoetbal de 2-4 binnenschoot. Het geloof was terug. Het vuurtje smeulde. Zeker toen Seth de aansluitingstreffer (3-4) binnenschoot. De aanval was een juweeltje. Een tweetje (Wout/Hein), diepte zoeken, voortzetten (Stijn) en afronden (Seth). Wauw.

Moet gezegd dat keeper Tijs samen met de verdedigers De Bataven had behoed voor tegentreffers van Spero. Toch was Spero ook een paar keer goed weggekomen. Ballen van Julian, Wout, Stijn en Hein miste het doel net. De tijd was te kort voor het verdiende gelijkspel. Resteert de complimenten die De Bataven meer dan verdiend mocht incasseren.

Volgende week wordt er weer thuis gevoetbald. DVOL uit Lent komt langs.