Offday! (De Bataven JO12-1 – DVOL JO12-1 (2-10))

1e klasse 07

9 november 2019 10:15

Daaf Kersten

Een offday. Wat is zo een dag toch jammer. De Bataven doet zichzelf hiermee te kort.

Eigenlijk valt er veel te vertellen over deze wedstrijd. DVOL had nog geen punt gehaald en staat of stond in ieder geval te boek als het mindere broertje in de competitie. De wedstijd was pas een paar minuten oud toen de eerste kans dan ook daar was voor De Bataven. Julian kon het net net niet vinden. Ook Stijn stond niet scherp genoeg. Kans twee en drie gingen verloren. Uit de corner moest het dan gebeuren. Seth mikte net naast. Niet veel later mocht Seth weer schieten. De bal trof weer geen goal maar Julian was alert. De rebound bracht de verdiende 1-0. Het eerste kwart was voor De Bataven. Er was geen vuiltje aan de lucht.

Helaas was de scherpte in het tweede kwart een beetje weg. DVOL mocht in het spel komen en na wat flipperkast werk stond het tegen de verhouding in 1-1. Het was een voorbode voor het derde kwart. DVOL kwam steeds beter in de wedstrijd en De Bataven voetbalde tegen zichzelf. De 1-2 was een afstandsschot. De 1-3 was goed uitgespeeld.

De Bataven rechte in het vierde kwart heel even zijn rug. De aansluitingstreffer werd gemaakt door Seth 2-3. Was er hoop? De titel is “offday”. Wat er daarna gebeurde kan beter ongeschreven blijven. In circa 10 minuten tijd 2-4, 2-5, 2-6, 2-7, 2-8, 2-9 en 2-10. De doelpunten waren gratis vandaag zullen we maar zeggen.

Volgende week staat OSC op het programma. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen.