Na regen komt zonneschijn (OSC JO12-2 – De Bataven JO12-1 (1-3))

1 - 3

Bataven JO12-1

1e klasse 07

16 november 2019 8:30

De jongens van De Bataven liggen de dames en heren van OSC wel. In de beker was het OSC die met 4-5 aan het langste eind trok. In de competitie was het de beurt aan De Bataven. De thuiswedstrijd werd gewonnen met 4-2. Nu moest het gaan gebeuren in Oosterhout. Onchristelijk vroeg stonden de jongens, en niet vergeten de ouders, te blauwbekken. Het kleurde mooi bij het tenue van OSC.

Keeper Tijs was tegen DVOL met een handblessure uitgevallen. Het keepen ging deze week nog niet. Stijn die meestal voorin te vinden is stond op goal en Tijs deze keer voorin. Hidde, Seth en Ryan zorgde voor de eerste verdedigingslinie met daarvoor Julian, Wout en Hein. Zoals gezegd stond Tijs in de spits. Roel en Yens mochten nog iets langer aan de zijkant warmlopen. En warm werden ze snel langs de zijkant. De wedstrijd was nog geen twee minuten oud of de 0-1 stond op het scorebord. Doelpuntermaker Seth die een bijzondere voorzet van Tijs (raket de lucht in) achter de keeper werkte. Niet veel later was het Hein die Tijs vrij zette. Tijs maakte het de verdedigers van OSC erg lastig maar miste wedstrijdritme (in het veld) en scherpte voor de goal. De pogingen leverde geen doelpunten op. OSC mocht spaarzaam uitbreken. Dat deden ze dan wel goed. OSC houdt er ook van om de bal rond te spelen. Aan het einde van eerste kwart viel de 1-1. Nienke mocht van afstand schieten. De bal was buiten bereik van iedereen.

De Bataven had er zin. De bal ging goed van voet naar voet. De flanken werden gezocht. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering maar eerlijk is eerlijk, het zag er fraai uit. Seth was dicht bij zijn tweede maar de bal landde op de lat. Ondertussen hadden Hidde, Roel en Ryan het achterin goed dicht gekregen. De aanvallers van OSC hadden weinig kans. Ook de middenvelders werden uitgeschakeld door Yens, Wout, Seth en Hein. Julian en Tijs zorgde afwisselend voor het storen van de verdedigers. De druk werd opgevoerd. In de slotseconde werd de arbeid beloond. Het schot van Hein werd nog gekeerd. Niet veel later stond de scheidsrechter op het punt om te fluiten. De eerste helft duurde nog tien seconden, Seth werd enorm geduwd voor de goal (penalty?), het fluitje volgde niet. Gelukkig maar want de grote teen van Seth vond de bal (1-2). Dat is toch lekker rusten.

Het derde kwart was ook voor De Bataven. Ryan kwam steeds goed voor de man. Roel speelde stofzuiger. Hidde zat steeds goed op de man maar nog veel belangrijker op de bal. Hein maakte de verdedigers moe met rushes langs de lijn, Wout verdeelde het spel. Seth zette zich telkens vrij op zoek naar de vrije man. Julian niet bang om met links de ballen voor te geven met Yens over de rechterflank. Tijs was ondertussen aan het sleuren op zoek naar zijn doelpunt. Ondertussen stond Stijn zijn mannetje in de goal. Klem vast en rustig de vrije man zoeken. Het werken werd weer beloond. Tijs tekende voor de 1-3 nadat het schot van Hein was geblokt. Het vierde kwart was ten slotte ook voor De Bataven. Het had nog spannend kunnen worden. OSC kreeg een penalty. De scheidsrechter floot goed maar zat hier er naast. Gelukkig keek Stijn de bal goed naast. De driepunten waren meer dan verdiend voor De Bataven. Het was voetbal om trots op te zijn. De spekkies (ruiten) volgen!

Volgende week staat Eldenia thuis op het programma. Er valt wat recht te zetten.