De Bataven start seizoen voortvarend (De Bataven JO12-1 – OSC JO12-2 (4-2))

OSC JO12-2

1e klasse 07

28 september 2019 10:15

Daaf Kersten

In de beker was OSC net een maatje te groot gebleken. De Bataven had het goede spel destijds de tweede helft niet voort kunnen zetten. Vorige week had De Bataven laten zien dat zij in staat waren een hele wedstrijd goed te spelen. De Bataven ging dan ook goed van start. Het eerste gevaarlijke schot was van Wout. Hij vond echter de keeper. De keeper had het vandaag druk en verrichte veel goed werk vanuit OSC-perspectief. Aan de andere kant was Tijs ook weer goed bezig. De eerste gevaarlijke bal van OSC werd naast gekeken. De Bataven had nog niet de schwung van de week daarvoor. Het was dan ook OSC die met tiktak een doelpunt scoorde (0-1). Toch hadden Hidde, Seth, Roel en later Ryan het goed voor elkaar achterin. Aangespoord dor Tijs zochten zij de middenvelders Yens, Wout en Hein. Ook Stijn werd gezocht maar niet altijd gevonden. Het eerste kwart verliep ondanks de inzet moeizaam.

In het tweede kwart kantelde de wedstrijd al wat meer. Yens stuurde op mooie wijze Hein de diepte in. Het  voetje van de keeper van OSC voorkwam de gelijkmaker. Ook Seth die doorgeschoven was naar het middenveld vond even later de keeper. De Bataven was net niet attent genoeg voor de rebound. Het samenspel werd steeds beter. Ryan stuurde Hein over de flank weg die Seth vond. Het schot was hard maar niet doeltreffend. De gelijkmaker viel dan toch in het tweede kwart. Stijn ging deze keer de diepte in. De eerste poging was nog niet raak maar zijn rebound vanaf de achterlijn ging er wel in (1-1).

Nadat Seth op de paal schoot in de tweede helft was het OSC die deed wat De Bataven moest doen. Ze jaagden door op de bal en met succes (1-2). Toch was het spel steeds meer voor De Bataven. Het schot van Wout en even later van Yens waren de eerste tekenen dat het goed zou komen.

Toch was het in het begin van het vierde kwart spannend toen het schot van Nienke (OSC) op de lat uiteen spatte. Het doelpunt zou echter aan de andere kant vallen. Na een corner mocht Seth van afstand uithalen (2-2). Gelukkig waren twee tellen later de vingers van Tijs net lang genoeg. Dit was de laatste actie van Tijs. De finale speelde zich af aan de andere kant van het veld. Opnieuw een corner maakte het verschil. De bal werd hoog voorgezet. Hidde kopte de bal keurig binnen (3-2). De vreugde was meer dan terecht. Hein kreeg de kans om de wedstrijd definitief te beslechten. Ook Wout deed nog een poging door de bal hoog voor te zetten. Stijn had iets moois in gedachten... Op de uitvoering moet nog even getraind worden. Toch was het Stijn die zekerheid gaf. Seth zag Stijn vrij staan. Stijn maakte de bevrijdende treffer (4-2).

Ondanks de moeizame start leidde de wedstrijd tot iets moois. Met hard werken en elkaar vinden werd OSC gekraakt. Zes punten uit de eerste twee wedstrijden. Niet alleen een mooi resultaat ook de manier waarop maakt de mens blij. De kunst is deze mooie lijn voort te zetten. Zaterdag wacht Eldenia.