De Bataven laat in derby zien wat voetballen is (in de eerste helft) (De Bataven JO12-1 – RKHVV JO12-1 (1-7))

Daaf Kersten

D-day in het bekervoetbal. Alle vier de ploegen in de poule hadden kans om door te gaan. De een wat meer dan de ander. De Bataven had in ieder geval de volle drie punten én doelpunten nodig. Hoe mooi is dan een derby op eigen veld.

Prachtig weer en een prachtig begin. Hoewel de vaste keeper aan zijn hand geblesseerd was had De Bataven met Hidde op goal een goede vervanger. De Bataven speelde de eerste helft als een team. De bal ging rond, de bal werd anderen gegund, er werd vrij gelopen en hard gewerkt. Tijs (wel als veldspeler beschikbaar) tik, Seth tak, Stijn schot. Bijna. Seth op Wout, net naast. Ondertussen hadden Roel, Tijs en Yens het achterin op orde. De enkele kans werd onschadelijk gemaakt door puike reddingen van Hidde. Helaas valt er bij mooie aanvallen wel eens een gaatje. Zo mocht RKHVV over rechts ervan door. Deze keer kon Hidde geen redding bieden (0-1). De koppies bleven omhoog. Uit een van de harde schoten van Julian met links volgende een corner. Ook de keeper van RKHVV was lekker bezig. Uit de corner was Tijs net wat slimmer dan de rest (1-1).

Het tweede kwart was ook heerlijk om te zien. Beide ploegen hadden er zin. Ryan kwam steeds goed voor zijn man. Hein kreeg de kans om over rechts op te stomen. Helaas mochten de schoten van Seth, Wout en Julian niet verder komen dan de doellijn. De keeper zat er steeds goed bij. Of de bal nu hard of geplaatst was. Het maakte niet uit. Net voor de rust sloeg het noodlot toe. De bal van RKHVV werd knap gered door Hidde. De bal lag klem onder zijn hand maar RKHVV kreeg toch zijn teen er tegen aan. Het doelpunt werd goedgekeurd (1-2). Het schot van Wout met de rebound van Seth in de laatste seconde had de wedstrijd nog kunnen kantelen.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. De energie was weg. RKHVV was fanatieker. Zij hielden het spel vast terwijl de Bataven wegzakte. Tuurlijk waren er uitbraken maar het goede van de eerste helft was niet meer te zien. In het derde kwart ging het tiktak naar 1-5. In het vierde kwart was er een kleine opleving maar de 1-6 en 1-7 waren verdiend. Het geloof was weg. RKHVV gaat terecht verder in de beker.

Tijd om goed te trainen om een uur lang goed te voetballen.

Volgende week begint in alle vroegte de competitie. Wanneer er als een team gevoetbald gaat worden staat er wat moois te wachten. Eerst maar eens goed trainen om een uur lang goed te voetballen.