Eerste bekerwedstrijd levert geen punten op (De Bataven JO12-1 – OSC JO12-2 (4-5))

Bataven JO12-1

4 - 5

OSC JO12-2

Groep 1 23

31 augustus 2019 10:15

Daaf Kersten

Het nieuwe seizoen is begonnen met een mooie opkomst. De bekerwedstrijd tegen OSC trok veel bekijks. De jongens in het oranje lieten bij aanvang van de wedstrijd gelijk zien dat ze het voetballen niet verleerd zijn tijdens de zomer. Ook werd duidelijk dat er nog stappen gemaakt kunnen worden.

Vorig jaar mocht Tijs als keeper als eens proeven aan het team. Nu staat hij als vaste keeper op goal. In de achterhoede stonden Yens, Roel en Ryan klaar om de jongens in het blauw wit tegen te houden. Op het middenveld stonden Hein, Seth en Julian om de verdedigers te helpen en de aanvallen op te zetten. Stijn stond in de spits voor de afronding.

De eerste helft was voor een groot deel voor De Bataven. Goed positiespel, bal overspelen, vrije man zoeken en elkaar helpen. Het werd beloond met een doelpunt. Was Hein even voor het doelpunt zelf gevaarlijk. Nu werd het doelpunt ingeleid door Hein. Diepte in en voorzetten. Seth wist geen raad met de bal maar bezorgde de bal wel bij Stijn. Hij wist met links wel het doel te vinden (1-0). Een meer dan verdiend doelpunt. Na 10 minuten kwamen de eerste (geplande) wissels. Wout, Hidde en Giel losten Stijn, Hein en Roel af. Wout kon er pas in nadat Stijn de corner genomen had. Giel was in een rechte lijn naar de goal gerend en kopte de bal gedecideerd in (2-0).

Het eerste kwart was duidelijk voor de oranje jongens. Helaas waren ze niet helemaal wakker bij het begin van het tweede kwart. Geheel tegen de verhouding in kon OSC beter prutsen dan De Bataven. De bal wilde bij een corner niet weg en uit het niets lag de bal achter Tijs (2-1). De Bataven was echter niet uit het veld geslagen. Roel onderschepte keurig de bal en zette Hein aan het werk. Ditmaal vloog Hein over rechts en zette mooi voor. De bal belandde precies voor de voeten van Stijn die de bal onder de keeper door binnen kon tikken (3-1). Met de nazomerse hitte duurde de eerste helft net te lang. OSC mocht dribbelen. De mandekking was te slap en rugdekking was er niet. Tsja, dan is het wachten … (3-2).

In rust werden de puntjes op de i gezet. Bij OSC wel te verstaan. De vermoeidheid sloeg toe, de eerste pijntjes kwamen, er volgde wat gemopper en de solo werd belangrijker. Wanneer de bal dan met geluk onder vier voeten in het netje valt (3-3) zit het echt tegen. Jammer, want De Bataven was zeker niet minder. De 3-4 was een ‘echt’ doelpunt. OSC brak goed uit en liet iedereen kansloos. De koppies gingen onterecht hangen. Concentratie even weg en een verkeerde bal naar een speler van OSC die niet aarzelde. De bal vloog van ver in de verre hoek (3-5). Het derde kwart was duidelijk voor OSC.

In het vierde kwart was er een klein herstel. Ook OSC was vermoeid en had last van de hitte. De wissels volgden elkaar snel op. De tankjes waren laag. Net voor tijd was er een niet verwachte wissel. Tijs viel geblesseerd uit. Tijdens de evacuatie scoorde Seth de aansluittreffer. Hoe hij de bal erin kreeg heeft niemand mij kunnen uitleggen. Hij telde. Het was tevens de einduitslag (4-5).

Volgende week is de herkansing in Nijmegen tegen Orion. Hopelijk kan iedereen van de week (en komende weken) trainen om de conditie naar een hoger niveau te tillen zodat het spel van de eerste helft ook in de tweede helft gespeeld kan worden. De eerste helft was écht voetbal om trots op te zijn.