Windkracht 6 (doelpunten) (Jonge Kracht JO11-2 - De Bataven JO11-1 (3-3))

Bataven JO11-1

1e klasse 04

9 maart 2019 8:30

Het schijnt winter te zijn. De omstandigheden waren echter herfstachtig onstuimig. Het was gelukkig (nog) droog. Het knollenveld zou anders onbespeelbaar zijn geweest. De wind waaide echter hard met een temperatuurtje van een paar graden boven nul. Niet echt ideale omstandigheden na een carnavalsweek met weinig trainingsarbeid in de benen.
Niet alleen De Bataven zal daar last van gehad hebben. De omstandigheden gelden immers ook voor de jonge jongens van Jonge Kracht. Hoewel vele van deze jonge jongens een kop groter waren dan de oranje boys deed Jonge Kracht zijn naam eer aan. Ze waren volgens opgaaf allemaal van bouwjaar 2009. Het zou een wedstrijd worden die op en neer golfde.
De eerste helft had De Bataven de wind tegen. Dit betekende dat de bal moeizaam ver weg geschoten kon worden. De opbouw moest over de grond. Samenspel is hierbij essentieel. Helaas konden de oranje jongens elkaar niet altijd vinden. Gevolg was een corner voor Jonge Kracht die op de lat eindigde. De bal bleef niet plakken en ging via de teen van Julian over de doellijn (1-0). De Bataven herpakte zich en niet veel later was er een uitbraak. Stijn zag de weg naar de goal. Jonge Kracht was echter net iets sneller. Toch werd het een minuut later toch 1-1. Seth zette twee man te kijk en schoot van afstand de bal in het netje. Hij zou de bal later zelf bestempelen als een mislukte voorzet. Ach ja, zo mogen ze er ook in.
Vanaf het tweede kwart konden de meegereisde toeschouwers en die van Jonge Kracht keeper Giel aanschouwen. Hoewel de verdediging met Ryan, Roel en Yens de ballen zover mogelijk van de goal wilden houden kon Jonge Kracht van afstand en af en toe van dichtbij gevaarlijk worden. Giel stond echter puik te keepen. Toch was het Jonge Kracht die, weer uit een corner, de bal in de goal kon frommelen (2-1). De koppies gingen niet hangen. Julian, Hidde, Hein, Seth en Stijn zorgde voor aanvallende impulsen. Na priegelwerk van Seth kon Hein inschieten. Deze bal ging nog net naast. Net als de bal van Jonge Kracht die Giel naast keek. Gelukkig stichtte Stijn gevaar voor de goal aan de andere kant. Zijn bal werd nog geblokt. Een aanval later werd tot tweemaal toe door Hein over de doellijn geschoten. De eerste bal in de kruising kwam er te hard uit. De scheidsrechter beoordeelde dat de bal op de lat kwam. Uit frustratie of zekerheidshalve schoot Hein de bal vervolgens nog een keer. Deze keer in de touwen zodat er geen onzekerheid kon bestaan over een doelpunt (2-2).
De tweede helft met wind mee die zes minuten korter zou duren dan de eerste helft ging weer gelijk op. De eerste kans was voor De Bataven. De keeper die nog niet gewend was aan wind tegen schoot de bal recht in de voeten van Seth die ineens uithaalde. Ook hij was de wind niet gewend. De bal werd door de wind meegenomen, net over de goal .
Een paar minuten later was het wel raak. Een hoge bal werd onder controle gebracht en door Set over de keeper geschoten. De bal bleef deze keer wel laag genoeg (2-3). Van de voorsprong kon niet lang genoten worden. Jonge Kracht had nog de kracht voor een uitbraak. De Bataven had even geen antwoord (3-3).
De Bataven drong daarna aan. Hein en Julian gingen over rechts. Hidde ging over links. De voorzetten konden echter niet verzilverd worden. Ook het slot was net geen echt slot akkoord. Stijn was ongelukkig met de bal op paal. De rebound was voor Seth die van dichtbij de keeper op zijn pad vond. De scheidsrechter vond het (te vroeg) mooi geweest. Een gelijkspel waar de (neutrale) toeschouwers vrede mee konden hebben.
Wanneer de "herfst" geen roet in het eten gooit komen zaterdag de jongens uit Rozendaal op bezoek (DVOV JO11-3). Voor aansluiting bij de (sub)top zijn de drie punten meer dan gewenst. Eerst maar eens weer met z'n allen gezellig trainen van de week.